Η Μελάνια Τραμπ στον ρόλο της… “καλής αστυνομικού”

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on August 05, 2018, 7:42 pm
2 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να τα βάλει με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, στο περιθώριο της συγκέντρωσής του στο Οχάιο, όλοι προέβλεψαν τι θα ακολουθούσε.

Το Twitter ξέσπασε κατά του Αμερικανού Προέδρου, οι αστέρες του ΝΒΑ έσπευσαν να υποστηρίξουν τον “βασιλιά Τζέιμς”, και ο Λευκός Οίκος… χαμογελούσε, καθώς για άλλη μια φορά, το Οβάλ Γραφείο κατάφερε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από τις εντεινόμενες αποκαλύψεις για τη “συνωμοσία” με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στη στρατηγική του Λευκού Οίκου ωστόσο, έχει να κάνει με την αξιοποίηση της Μελάνια Τραμπ, σε ρόλο… “καλής αστυνομικού”.

Αρκετές ώρες αργότερα, και αφού ο “κακός αστυνομικός” Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις, είχε κάνει ωστόσο… τη δουλειά του, η Πρώτη Κυρία ήρθε να κλείσει το μέτωπο, επαινώντας τον μεγάλο αστέρα του ΝΒΑ για τη σημαντική προσφορά του εκτός παρκέ.

Και κάπως έτσι, η ζωή στην Αμερική του Τραμπ συνεχίζεται, με τα συστημικά ΜΜΕ να αδυνατούν μέχρι σήμερα να “διαβάσουν” σωστά τη στρατηγική του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

 

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής