Η Μελάνια Τραμπ σε ρόλο… ιππικού για τον Λευκό Οίκο

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 10, 2018, 9:44 am
1 sec

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα οδεύει προς μια επώδυνη και αγχωτική προεκλογική μάχη, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών του Νοεμβρίου, είναι προφανές ότι, η Μελάνια Τραμπ θα λειτουργήσει ως… ιππικό για τον Λευκό Οίκο.

Η Πρώτη Κυρία, ακόμη και εν μέσω των… ψιθύρων για την ποιότητα της σχέσης της με τον Ντόναλντ Τραμπ, έχει λειτουργήσει σε πλείστες περιπτώσεις ως βαλβίδα εκτόνωσης της δυσαρέσκειας και της κριτικής για τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου.

Το πρόσφατο περιστατικό με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, είναι απολύτως ενδεικτικό και αποκαλυπτικό της στρατηγικής της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου.

Η Μελάνια Τραμπ θα διαφοροποιείται… με μέτρο, ώστε ένα μέρος της κριτικής με αποδέκτη τον Ντόναλντ Τραμπ, να εκτονώνεται… εντός έδρας.

Και οι Ρεπουμπλικανοί να πορευτούν προς μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία, θα κάνουν οι ίδιοι… αντιπολίτευση στον εαυτό τους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις διαρροές προς τους Δημοκρατικούς.

Και κατά συνέπεια, να περιορίσουν τις πιθανότητες να χάσουν την πλειοψηφία στα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, που θα έχει ως συνέπεια να κινηθούν διαδικασίες ακόμη και για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής