Η μεθοδική δουλειά του Βασίλη Σπανάκη στη Γραμματεία ΕΚΟ της ΝΔ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 05, 2017, 5:15 pm
1 sec

Μετά την επικράτησή του στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί μεθοδικά να μπολιάσει το κόμμα που ανέλαβε, με φρέσκα πρόσωπα και, κυρίως, σύγχρονες νοοτροπίες.

Η μάχη του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν είναι εύκολη, καθώς κληρονόμησε έναν “δύσκαμπτο” κομματικό μηχανισμό, που πολύ περισσότερο σε μια εποχή κρίσης σαν και αυτή που διανύουμε, δεν προσεγγίζει με… περίσσευμα ενθουσιασμού την αναγκαιότητα ριζικών τομών και αλλαγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο πέτυχε να βάλει μπροστά τη μηχανή, σε συγκεκριμένους τομείς και ρόλους, με ανθρώπους που εμπιστεύτηκε και υπήρξαν συνοδοιπόροι του επί σειρά ετών. Δηλαδή, έχουν κριθεί στην πράξη για την αποτελεσματικότητά τους.

Το παράδειγμα της Γραμματείας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, της οποίας ηγείται ο Βασίλης Σπανάκης, είναι αρκούντως εύγλωττο. Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκρότησε γύρω του μια μάχιμη task force, και με μεθοδική δουλειά πέτυχαν όλοι μαζί να δώσουν πνοή στις κομματικές οργανώσεις. Και μάλιστα σε μια εποχή γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και αποστασιοποίησης από τα κομματικά δρώμενα.

Η Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων, υπό τον Βασίλη Σπανάκη, εξέδωσε μάλιστα και ένα σχετικό, οπτικά καλαίσθητο και πλήρες από πλευράς περιεχομένου ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο καταγράφονται οι δράσεις του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Δείτε ορισμένες από αυτές:

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής