Η (μεγάλη) ευκαιρία της Φώφης να απαλλαγεί από τον Βενιζέλο

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on August 18, 2016, 11:53 am
Screen Shot 2016-08-18 at 11.51.52 AM

Η διαχρονική πολιτική τοξικότητα του ΠΑΣΟΚ, ως εκπεσόντος κληρονόμου του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, από λίγους μπορεί να αμφισβητηθεί επί της ουσίας. Η χρησιμότητα της τεχνογνωσίας ωστόσο, έχει αποδειχθεί λυτρωτική, για όλα σχεδόν τα κόμματα του σημερινού πολιτικού συστήματος, στα οποία έχουν βρει στέγη ΠΑΣΟΚογενή στελέχη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έμεινε η Φώφη Γεννηματά. Όχι μόνη της, αλλά σίγουρα βιώνοντας πολιτική μοναξιά, και αναγκαζόμενη να διαχειριστεί ντουλάπες με σκελετούς. Όπως και προχωρημένες τοξικότητες, που δυσκολεύουν αφάνταστα τον πολιτικό βηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα καλύτερο μέλλον.

Μια τέτοια περίπτωση τοξικότητας, ίσως η πλέον σφοδρή, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η παρουσία του οποίου πλέον, έχει ελάχιστη θετική απήχηση στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και μάλλον δυσκολεύει τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων.

Η πρόσφατη συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά στο “Πρώτο Θέμα” και τον Γιάννη Αντύπα, ήταν άκρως αποκαλυτπική των προθέσεών της. Η κόρη του Γιώργου Γεννηματά δεν σκοπεύει να εξελιχθεί μετεκλογικά σε… συμπλήρωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά.

Και ίσως αυτός να είναι ο πρόλογος της μεγάλης ευκαιρίας της Φώφης Γεννηματά, να απαλλαγεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την τοξικότητά του. Ώστε να διεκδικήσει το ΠΑΣΟΚ ένα καλύτερο εκλογικό μέλλον.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος