Η μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κατά το 1/3, και οι… υποψίες για τους σχεδιασμούς Τσίπρα

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on January 15, 2018, 1:25 pm
0 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc για το “Πρώτο Θέμα”, ήρθαν να επιβεβαιώσουν συμπεράσματα που εντοπίζονται σε μια σειρά από μετρήσεις, όλων των εταιρειών, το τελευταίο διάστημα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δείχνει τη διαφορά των δυο κομμάτων να βρίσκεται σήμερα στο 9,2%, ενώ τον Μάρτιο του 2017, δηλαδή πριν από 10 μήνες, βρισκόταν στο 14,6%. Κάτι που σημαίνει ότι, κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαμήνου, η ψαλίδα της διαφοράς των δυο κομμάτων εξουσίας υπέστη “κούρεμα” κατά 5,4%, δηλαδή μειώθηκε κατά το… 1/3.

Η τάση μείωσης της ψαλίδας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει μια σειρά από εξηγήσεις, αίτια και αφετηρίες. Δείχνει ωστόσο και κάτι ακόμη. Ότι, όσο πιο μακριά στέλνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή… τις κάλπες, τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να έχει ροκανίσει περαιτέρω τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και να θέσει από αμφισβήτη τη μέχρι πρότινος διαγραφόμενη ως… αυτονόητη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Ειδικά με φόντο το… δεύτερο ημίχρονο μιας επαναληπτικής αναμέτρησης με τον εκλογικό νόμο της απλή αναλογικής.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής