Η Μαρία Δεναξά αποτιμά το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών

Υστερόγραφα Team
Posted on June 12, 2017, 11:45 am
3 secs

 

Μέσω της προσωπικής σελίδας της στο Facebook, η Μαρία Δεναξά προχώρησε σε μια ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων, και των πολιτικών δεδομένων στη σημερινή Γαλλία.

Η καλή δημοσιογράφος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Oπως έγραψα και στο Τwitter, είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι επιχειρούν να συνδέσουν με την ακροδεξιά Λεπέν ή τον αριστερό Μελανσόν εκείνους που ασκούν κριτική στον Μακρόν και τα πολιτικά του σχέδια.

Βολεύει βλέπεται η αμνησία στην κριτική επί Σαρκοζί και Ολαντ, για το χτίσιμο μύθων που «πουλούν» και εξυπηρετούν στο να συνηθίζει σιγά-σιγά ο κόσμος πανευρωπαϊκά σε μοναρχικού τύπου «Δημοκρατίες».

Επί της ουσίας όμως τα παραμύθια όπως και η λάσπη σε όσους δεν τα αναμεταδίδουν, είναι ευκολοχώνευτα στο ευρύ κοινό γιατί δεν αποτελούν τροφή για σκέψη και ο σημερινός πολίτης, σύμφωνα με τις παγκοσποιημένες προδιαγραφές, δεν πρέπει να είναι ούτε σκεπτόμενος πόσο μάλλον μορφωμένος. Αρκεί να είναι υπάκουος και υποταγμένος.

Κι όσο για το αφήγημα με τον μπαμπούλα Λεπέν – ακροδεξιά κι αυτά μέρος του παιχνιδιού είναι. Για παράδειγμα στη Γαλλία με το υπάρχον εκλογικό σύστημα και την συσπείρωση των πολιτών απέναντι στην ακροδεξιά απειλή, είναι ιδιαίτερα δύσκολο μια μέρα να ξυπνήσει η Γαλλία με φασιστοειδή κυβέρνηση.

Κι όσο για τα χθεσινά αποτελέσματα, τον Μακρόν ψήφισε μόλις το 15% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό BFM σήμερα το πρωί.

Αρα δεν μιλάμε ούτε για θρίαμβο, ούτε για τσουνάμι, ούτε για Μακρονμάνια. Μονο η Μέρκελ έσπευσε να τηλεφωνήσει πάλι πρώτη στον γάλλο πρόεδρο για να τον συγχαρεί για την «μεγάλη νίκη». (Ξέρει αυτή)

Μέσα σ αυτό το θέατρο του παραλόγου, το 51,6% των Γάλλων δεν πήγε να ψηφίσει…

Καλημέρα σας”.

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι