Η Μαρία Ακριβού αναδεικνύει ιστορίες και τους πρωταγωνιστές τους

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on January 23, 2018, 12:45 pm
2 secs

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Λένε συνήθως ότι η δημοσιογραφία σε οδηγεί παντού, φτάνει βεβαίως να την εγκαταλείψεις την κατάλληλη στιγμή.

Δεν έχουν και πολύ άδικο. Υπάρχει ωστόσο και μια παράλληλη παράμετρος του κατεξοχήν εξωστρεφούς επαγγέλματος, το οποίο, αν οι επαγγελματίες του το σέβονται και κατανοούν την προίκα υπεραξίας που προσφέρει, μπορεί να έχει αποτύπωμα λειτουργήματος.

Η παράμετρος αυτή αφορά στη δυνατότητα την οποία προσφέρει η δημοσιογραφία, να δώσει βήμα και να αναδείξει προσωπικές ιστορίες, καθημερινών ανθρώπων, με την ηχώ της συγκεκριμένης αφήγησης να ακούγεται πολύ πιο έντονα και πολύ πιο μακριά από την απλή καταγραφή και παράθεση γεγονότων και εξελίξεων.

Η Μαρία Ακριβού, η οποία μπολιάζει το οικονομικό ρεπορτάζ με πινελιές ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, το διέγνωσε εγκαίρως. Και μέσω της προσωπικής ιστοσελίδας που δημιούργησε (mariaakrivou.gr) επιχειρεί να ντύσει μια, μάλλον μοτότονη ρουτίνα ειδησεογραφικής καθημερινότητας, με περισσότερο ενδιαφέροντα χρώματα. Να παρατείνει την ηχώ της ιστορίας που αφηγείται…

“Η δημοσιογραφία δεν συνιστά απλή καταγραφή γεγονότων. Είναι ένας μαγικός κόσμος, γεμάτος δυνατές συγκινήσεις και πρόσωπα που έχουν μια συναρπαστική ιστορία να αφηγηθούν!”, σημειώνει η ίδια στον εισαγωγικό πρόλογο της προσωπικής ιστοσελίδας της. Και υπόσχεται, το… κυρίως θέμα να είναι αντίστοιχα συναρπαστικό.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής