Η Μέρκελ πήρε την… κρυάδα του Τραμπ, και σπεύδει για βοήθεια στον Πούτιν

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on March 18, 2017, 11:35 am

Λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα βίωνε την κρυάδα της πρώτης γνωριμίας με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η φυσική ηγέτης της Ευρώπης βέβαια προσήλθε κατάλληλα προετοιμασμένη για το πρώτο… ραντεβού στα τυφλά με τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, και φρόντισε με όσα είπε και έκανε να μην δώσει λαβή και αφορμές για περαιτέρω σχόλια.

Οι εικόνες και τα σχόλια από το τετ-α-τετ του Ντόναλντ Τραμπ με την Άνγκελα Μέρκελ βεβαίως, έγιναν, όπως αναμενόταν, viral. Με έμφαση κυρίως στη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ και τις αποστροφές του περί… παρακολουθήσεων αμφότερων των ηγετών από τη διακυβέρνηση Ομπάμα.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται αλλού. Στην ηρεμία με την οποία προσέγγισε η Άνγκελα Μέρκελ τη συνάντηση και τα απόνερά της. Διατηρώντας για τον εαυτό της τα πραγματικά συμπεράσματά της.

Τα οποία άλλωστε θα μοιραστεί με τον… Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν θα συναντηθεί μαζί του, μετά από μερικές εβδομάδες. Ποιός ξέρει; Μπορεί και να του… δώσει συγχαρήτηρια, για το γεγονός ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είχε προβλέψει με ακρίβεια τι θα συνεπαγόταν μια εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Και φυσικά… χαμογελάει με νόημα, έκτοτε.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος