Η κραυγή αγωνίας του Δένδια για να μην γίνει (και) η ΝΔ… κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on May 26, 2017, 5:45 pm
0 secs

Η πρόσφατη πολιτική ομιλία του Νίκου Δένδια ενώπιον απρόσμενα διευρυμένου πλήθους πολιτών, βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε τις συζητήσεις που… όλοι θα περίμεναν.

Από το “όλοι” δεν εξαιρείται φυσικά ο Κερκυραίος πολιτικός. Γιατί, είναι αρκετά έμπειρος πλέον γύρω από την πολιτική, για να υποψιάζεται πως όλοι θα συμπέραιναν ότι… κοιτάζει την επόμενη μέρα στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Από τώρα. Έστω κι αν δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα τέτοιο θέμα.

Εκτός από το επικοινωνιακό περιτύλιγμα ωστόσο, η ομιλία Δένδια είχε και δυο πολύ ουσιαστικά σημεία. Το πρώτο έχει να κάνει με μια καινούρια, ή έστω φρεσκαρισμένη ιδεολογική πλατφόρμα, που επεδίωξε να διατυπώσει και να εκφράσει, για την Κεντροδεξιά. Το δεύτερο ήταν φυσικά η σαφής διαφοροποίησή του από τις… τσιρίδες υστερίας που πάρα πολλές φορές, αν όχι τις περισσότερες, κυριαρχούν στη δημόσια ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, παραμερίζοντας τα σοβαρά και μετριοπαθή στελέχη.

Για τα… ιδεολογικά, έχουμε μπροστά μας καιρό. Η άλλη παράμετρος ωστόσο, είναι άμεση και πολύ πιο σοβαρή. Ουσιαστικά, ο Νίκος Δένδιας εξωτερίκευσε μια κραυγή αγωνίας, για να μην γίνει η Νέα Δημοκρατία… άκρο. Να μην καθηλωθεί στο περιθώριο, ως κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας, η ιστορική παράταξη την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης Καραμανλής.

Αυτή την αγωνία τη βιώνουν οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατία, Απλώς, διστάζουν, φοβούνται… πείτε το καλύτερα, να την εξωτερικεύσουν.

Στον Νίκο Δένδια οφείλει κανείς να αναγνωρίσει πολιτική γενναιότητα, τουλάχιστον στο θέμα αυτό.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής