Η Κεντροαριστερά “μαύρισε” τον (τοξικό) Καμίνη. Θρίαμβος Φώφης, 2ος ο Ανδρουλάκης

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on November 13, 2017, 12:02 am
0 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η μεγάλη και πάνω από τις προβλέψεις συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, αποπροσανατόλισε εξαρχής πολλούς, που πίστεψαν ότι στις κάλπες έδωσαν μαζικό παρόν “φιλελεύθερα στοιχεία”, με αφετηρία την πρόθεση να εκλεγεί κάποιος που θα είναι περισσότερο συμβιωτικός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή, ο… Γιώργος Καμίνης.

Τα αποτελέσματα διέψευσαν την παραπάνω εκτίμηση, και ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια άλλη, διαχρονική αλήθεια: Μόνο ΠΑΣΟΚ… Οι κάλπες ανέδειξαν τη Φώφη Γεννηματά θριαμβεύτρια, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί, έστω και σε μεγάλη απόσταση.

Υπόθεση ΠΑΣΟΚ λοιπόν η εκλογή νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που θα μπορούσε να μην έχει καν δεύτερο γύρο, αν ο Νίκος Ανδρουλάκης συμβιβαζόταν.

Το βασικό συμπέρασμα ωστόσο εστιάζει στην ηχηρή αποδοκιμασία του (τοξικού) Δημάρχου Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον οποίο στήριζε παρασκηνιακά το θεωρητικά… ανίκητο σύστημα Σημίτη. Η κοινωνία έδωσε για άλλη μια φορά την απάντησή της.

ΥΓ: Στα αποτελέσματα, η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε ποσοστό 43%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 26%, ο Γιώργος Καμίνης 13%, ο Σταύρος Θεοδωράκης 9%, ο Γιάννης Μανιάτης 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3%.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής