Η Ιστορία καλεί (για δεύτερη φορά) τον Τζο Μπάιντεν να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μάνος Οικονομίδης
Posted on September 12, 2017, 6:50 pm
2 secs

 

[email protected]

Η έκβαση της μάχης για τον Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2016, επιβεβαίωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εγκαίρως και με πληρότητα διαγνώσει τα ρεύματα που υπογείως διαπερνούσαν τη σύγχρονη Αμερική, και αναζητούσαν κάποιον να εκφράσει, ένα μέρος έστω των προβληματισμών τους.

Το οριακό της επικράτησης του εκκεντρικού μεγιστάνα του real estate ωστόσο, σε συνδυασμό με την ήττα του στη λαϊκή ψήφο, επιβεβαιώνουν και κάτι ακόμη: Ότι, ένας άλλος υποψήφιος από την πλευρά των Δημοκρατικών, αντί της τοξικής Χίλαρι Κλίντον, πιθανότατα θα είχε επιτρέψει στο… δεύτερο πιο ιστορικό κόμμα των ΗΠΑ να παρατείνει για άλλα τέσσερα χρόνια την ήδη οκταετή παραμονή του στον Λευκό Οίκο.

Το σχετικό κάλεσμα της Ιστορίας αφορούσε φυσικά τον Τζο Μπάιντεν. Που… έκανε ότι δεν άκουσε, λόγω του προσωπικού δράματος με τον θάνατο του γιου του, κυρίως όμως εξαιτίας της πεισματικής εμμονής της Χίλαρι Κλίντον να διεκδικήσει εκείνη την Προεδρία. Με τα γνωστά, μη αναστρέψιμα τραγικά αποτελέσματα.

Καθώς το 2020… είναι μακριά ακόμη, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών περισσεύουν οι συζητήσεις για το ποιός θα μπορούσε να διεκδικήσει την… έξωση του Ντόναλντ Τραμπ, μετά από θητεία μόλις 4 ετών. Όπως δηλαδή έκανε ο Μπιλ Κλίντον το 1992, με τον πρεσβύτερο και… σοβαρό Μπους.

Αμφιβολία δεν υπάρχει. Το πιο σίγουρο χαρτί είναι η στήριξη του Τζο Μπάιντεν, σε ένα ιδιότυπο… δεύτερο κάλεσμα της Ιστορίας. Κάτι που επιβεβίωσε πριν από μερικές μέρες και η κόρη του. Αυτή τη φορά χωρίς το εμπόδιο Χίλαρι μπροστά του. Ο επί μία οκταετία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φυσικός συνεχιστής της εποχής Ομπάμα, φαντάζει ως η μόνη λύση.

Όχι μονάχα για να ηττηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ. Για να μην διαδεχθεί τον Τραμπ ο… Μπέρνι Σάντερς.

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας