Η Ιβάνκα Τραμπ… όμηρος Μέρκελ και Λαγκάρντ

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on April 25, 2017, 6:46 pm
0 secs

Δηλαδή, εσείς όταν βλέπετε αυτή την εικόνα, καταλήγετε σε κάποιο διαφορετικό συμπέρασμα; Η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ βρέθηκε στο Βερολίνο, στο Συνέδριο για τις γυναίκες, την ισότητα και την άσκηση εξουσίας, και κατέληξε… όμηρος της Γερμανίδας Καγκελαρίου και της Γενικής Διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν “το θέμα” της εκδήλωσης. Μίλησε για τη νέα Αμερική στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ, υπερασπίστηκε τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να εισπράξει αποδοκιμασίες από το κοινό, απέδειξε ωστόσο για άλλη μια φορά ότι “στέκεται” σε δημόσιο βήμα. Γι’ αυτό άλλωστε και είναι ο άνθρωπος που επηρεάζει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Στην πραγματικότητα, η Ιβάνκα Τραμπ ήταν το… πιόνι που χειρίστηκε καταλλήλως η Άνγκελα Μέρκελ. Η οποία αναζητούσε από την πρώτη στιγμή τρόπο για να αποκτήσει πρόσβαση στο σημερινό Οβάλ Γραφείο. Και μετά από μελέτη μηνών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεν υπάρχει καλύτερο… διαβατήριο για το μυαλό του Ντόναλντ Τραμπ, από τον εναγκαλισμό με την κόρη του.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος