Η Ιβάνκα κινεί τα νήματα στον Λευκό Οίκο, μέσω social media… και το διασκεδάζει

Αθηνά Κοροβέση
Posted on February 22, 2017, 3:17 pm

Της Αθηνάς Κοροβέση

[email protected]

 

Μετά από κάποιες ημέρες απουσίας από τα social media, η Ιβάνκα Τραμπ έχει επιστρέψει δυναμικά. Δυναμικότερα μάλιστα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και υπερθετικός βαθμός.

 

Η ανάρτηση της 29ης Ιανουαρίου, όπου απεικονιζόταν μέσα σε μία με πολυτελή τουαλέτα συνοδεία συζύγου, είχε πυροδοτήσει σειρά αρνητικών και κακοπροαίρετων σχολίων, δεδομένης της άτυχης χρονικής στιγμής που αναρτήθηκε, καθώς συνέπεσε με το διάταγμα μεταναστευτικού περιεχομένου του πατέρας της και την κοσμοσυρροή που προκλήθηκε στα αεροδρόμια.

 

Με μία μικρή παύση λοιπόν, επανήλθε με «φρέσκο» φωτογραφικό υλικό. Έτσι, στις 2 Φεβρουαρίου άρχισε ξανά την πορεία προς την «επιστράτευση», αναρτώντας βίντεο με την κόρη της Arabella να τραγουδάει ένα τραγούδι σε κινεζικούς στίχους, με αφορμή τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους για την Κίνα.

 

 

Φωτογραφία όμως που να περιλαμβάνει και την ίδια, έστω και σε μία γωνία, αναρτήθηκε σε διάστημα άνω των δέκα ημερών από την επίμαχη φωτογραφία. Πρόκειται όμως για φωτογραφία, που την καθιστά πλέον αναπόσπαστο διαπραγματευτικό κομμάτι κάθε σημαντικού γεγονότος, εμφανιζόμενη πάντα στο πλευρό του πατέρας της. Συγκεκριμένα, συμμετέχει στις εργασίες του Επιχειρηματικού Συμβουλίου που συγκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τη λεζάντα να εξηγεί το ρόλο της Ιβάνκα, ως γυναίκα-επιχειρηματίας.

Από την ίδια κιόλας ημέρα, άρχισε συρροή αναρτήσεων, με την Πρώτη Κόρη να μας «εκθέτει» και πάλι τη ζωή της, ως ο «δεύτερος κύκλος» στο «προεδρικό σίριαλ».

Μία «έκθεση» ωστόσο, που όχι μόνο την καθιστά ταλαντούχα και, με τη θετική έννοια, πολυάσχολη, συνδυάζοντας πολλαπλούς ρόλους, αλλά το κυριότερο, την φαντάζει στα μάτια των εκατομμυρίων ακολούθων της ως την ευγενική και ήπια προσωποποίηση της αμερικανικής ηγεσίας. Δίνοντάς τους όμως παράλληλα άπειρο υλικό για σχολιασμό κάθε πτυχής της προσωπικής της ζωής.

 

Διαφημίζει ωστόσο με κάθε ευκαιρία και χωρίς όριο τα παιδιά της, κάτι που αντιθέτως, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα το απέφευγαν. Μέσω των παιδιών της όμως, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει και μία πιο ανθρώπινη πλευρά του πατέρας της. Όπως για παράδειγμα η ακόλουθη φωτογραφία.

 

Εκτός του φωτογραφικού υλικού, η Ιβάνκα φαίνεται να «αντιγράφει» τον πατέρας της. Εννοώντας, ότι χειριζόμενη μόνη της το twitter, αναρτά λεγόμενα όλο νόημα, που αναδημοσιεύονται στο δευτερόλεπτο.

 

Πρόκειται για μικρά tweets, που όμως περιλαμβάνουν ολόκληρο το νόημα που θα μπορούσε να ενέχει ένα πολυσέλιδο δελτίο τύπου. Όπως το ακόλουθο, στο πλαίσιο της αντι-σημιτικής συμπεριφοράς προς το έθνος, που μεταφράστηκε μέσω απειλών προς την τοπική εβραϊκή κοινότητα.

Ήταν λοιπόν εκείνη η πρώτη που μίλησε (ή ορθότερα έγραψε) για τη θρησκευτική ανοχή στην οποία το έθνος της Αμερικής στηρίζεται προστατεύοντας τα λατρευτικά κέντρα, και όχι ο πατέρας της.

 

Αν κάποιος θέλει επομένως, να ενημερώνεται σε άμεσο χρόνο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Αμερικής, δεν έχει παρά να παρακολουθεί και το twitter. Όχι μόνο του Προέδρου, αλλά και της Πρώτης Κόρης, που αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια ακολούθων, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο λογαριασμό της στο instagram. Και μπορεί το επίσημο προφίλ της Πρώτης Κυρίας στο twitter να έχει σχεδόν το διπλάσιο αριθμό ακολούθων, κάθε πράξη της Ιβάνκα όμως θα είναι εκείνη που θα μονοπωλεί τα media, τα οποία θα παραληρούν σε κάθε της νέα φωτογραφία, αφιερώνοντας της ατελείωτα ρεπορτάζ.

 

Ποιος φαίνεται να είναι άλλωστε ο κυρίαρχος στην παρακάτω φωτογραφία;

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Αθηνά Κοροβέση
Η Αθηνά Κοροβέση είναι διεθνολόγος. International Relations | MSc. in European Studies