Η Ευρώπη ενισχύει καινοτόμες εφαρμογές για τη μετακίνηση στην πόλη

Υστερόγραφα Team
Posted on June 19, 2017, 1:30 pm

 

Η κοινή μας πατρίδα, η Ευρώπη της κρίσης αλλά και των μεγάλων δυνατοτήτων, αφήνει σταδιακά πίσω της χρόνιες παθογένειες και στρεβλώσεις, που είχαν εξελιχθεί σε “εχθρό” της καινοτομίας, του εκσυγχρονισμού και της εξέλιξης.

Οι Βρυξέλλες έρχονται πιο κοντά στις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών, και τα κράτη μέλη προσαρμόζουν κατ’ επέκταση τη σχετική νομοθεσία, όπως αποδεικνύουν τα πρόσφατα φαινόμενα της Εσθονίας και της Φινλανδίας, που ενέταξαν στην εθνική νομοθεσία τους πρόνοιες για πλατφόρμες ευέλικτων μετακινήσεων μέσα στις πόλεις, με έμφαση στην αγορά των ταξί και την απελευθέρωση της κινητικότητάς τους.

Στην Εσθονία υιοθετήθηκε ένα ευέλικτο μοντέλο αδειοδότησης, για ιδιωτική μίσθωση, που προσφέρει τη δυνατότητα υπηρεσιών part time, ενώ στη Φινλανδία “κουρεύονται” τα καπέλα στις τιμές της μίσθωσης ταξί, με πρόνοιες και διευκολύνσεις για όσους έχουν άδεια οδηγησης το λιγότερο για δώδεκα μήνες.

Τα παραδείγματα της νέας, σχετικής νομοθεσίας, αρχικά στην Εσθονία και στη συνέχεια στη Φινλανδία, προσφέρονται επιπροσθέτως για θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση του περιορισμού της φοροδιαφυγής στον κλάδο των μετακινήσεων, μέσω της υιοθέτησης σύγχρονων, ευέλικτων και κανοτόμων εφαρμογών.

Μια “κανονικοποίηση” της ανοιχτής αγοράς, που φέρνει την Ευρώπη πιο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες αντίστοιχες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη, εκεί όπου η καινοτομία στην επιχειρηματικότητα συνδέθηκε με τις ανάγκες των πολιτών, και την ίδια στιγμή ξερίζωσε στρεβλωτικές συμπεριφορές που παρέπεμπαν σε “μαύρες τρύπες” για την οικονομία και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι