Η ευκαιρία που αναζητούσε η Τερέζα Μέι, για να “τσαλακώσει” (κι άλλο) τον Μπόρις Τζόνσον

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 08, 2018, 11:00 am
2 secs

 

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Τα πρόσφατα, απαξιωτικά για τις μουσουλμάνες σχόλια, που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον, προσέφεραν στην Τερέζα Μέι, ακόμη μια χρυσή ευκαιρία, για να “τσαλακώσει” περαιτέρω το προφίλ του Βρετανού πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

Ο άλλοτε δημοσιογράφος και πρώην Δήμαρχος Λονδίνου, μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, βλέπει τη δημοφιλία του να ανακάμπτει, και να οικοδομεί εκ νέου την ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση της οποίας ηγείτο ο ίδιος, την περίοδο του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε ο βασικός ενορχηστρωτής της καμπάνιας υπέρ του Brexit, δεν κατάφερε ωστόσο να διαδεχθεί ο ίδιος τον Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία, με αποτέλεσμα να βλέπει την πλάτη της Τερέζα Μέι, και να συμβιβαστεί με το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών.

Με τα πρόσφατα σχόλιά του, για το πώς μοιάζουν με… τηλεφωνικό θάλαμο, οι μουσουλμάνες που φορούν την παραδοσιακή αμφίεση της θρησκείας τους, η Τερέζα Μέι δήλωσε ντροπιασμένη, και κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να ανασκευάσει.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής