Η ΕΡΤ κέρδισε το στοίχημα, με την άρτια κάλυψη της επίσκεψης Μακρόν

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on September 07, 2017, 9:06 pm
1 sec

 

Η ΕΡΤ αποτελεί τον εύκολο… σάκο του μποξ για πολλούς, που σπεύδουν να προσάψουν στην κρατική τηλεόραση παθογένειες και στρεβλώσεις.

Φυσικά και στο Ραδιομέγαρο υπάρχουν… θεματάκια. Η ΕΡΤ άλλωστε δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να συνέλθει από τις ολέθριες συνέπειες του “μαύρου” του καλοκαιριού του 2013, υπάρχουν ωστόσο στιγμές, όπως η κάλυψη της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, που κερδίζει τις εντυπώσεις. Κερδίζει το στοίχημα.

Από νωρίς το πρωί, με τα δίδυμα των Θάνου Σιαφάκα-Νίνας Κασιμάτη και Χρήστου Παγώνη-Νίκου Αγγελίδη στις εκπομπές της πρωινής ζώνης, και στη συνέχεια με διαρκή ροή, όπου οι εικόνες εναλλάσσονταν με ρεπορτάζ, και με συζητήσεις αναλύσεις στο στούντιο( (εκεί βρέθηκαν οι Φάνης Παπαθανασίου, Ντένια Σαρακίνη, και αργότερα η Σταυρούλα Χριστοφιλέα), η ΕΡΤ είχε μια απόλυτα άρτια κάλυψη της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα.

Όπως και της συζύγου του, Μπριζίτ, η οποία ακολούθησε ένα αυτόνομο πρόγραμμα, με επισκέψεις στην Ακρόπολη και το Κέντρο Πολιτισμού “Σταύρος Νιάρχος”, ενώ στα θετικά της ΕΡΤ ήταν και το ρεπορτάζ που είχε ετοιμαστεί ως μικρό αφιέρωμα στην πρόσφατη διαδρομή του Εμμανουέλ Μακρόν, μέχρι τα Ηλύσια Πεδία.

Με… κερασάκι στην τούρτα σε όλα τα παραπάνω, τις εμβληματικές, βραδινές εικόνες από την Πνύκα, δια χειρός Τάσου Μπιρσίμ, που συνέθεσαν μια ιδανική εικόνα προβολής της χώρας στα ΜΜΕ του εξωτερικού.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής