Η ΕΡΤ κέρδισε πόντους με την άρτια κάλυψη της επίσκεψης Ομπάμα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 16, 2016, 10:49 pm
screen-shot-2016-11-16-at-9-04-36-pm

Η κρατική τηλεόραση είναι συνηθισμένη εδώ και πολλά χρόνια να γίνεται… σάκος του μποξ. Να ξεσπούν πάνω της τα συμπλέγματα και τα… προσωπικά τους, πολιτικοί, κόμματα και δημοσιογράφοι. Στη δε εποχή των social media, ο κανιβαλισμός είναι ακόμη πιο εύκολος.

Η σημερινή ΕΡΤ δεν έχει καλύτερη τύχη. Ό, τι κι αν συμβεί στο Ραδιομέγαρο, αρκετοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αποπειραθούν να το κανιβαλίσουν.

Το έμχυψο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης ωστόσο, δείχνει να αντέχει. Άλλωστε είναι μαθημένο στα δύσκολα. Εδώ άντεξε την ανορθογραφία Δημοκρατίας με το σοκαριστικό “μαύρο”…

Πρέπει ωστόσο κανείς να έχει περίσσευμα συμπλεγμάτων, για να μην αναγνωρίσει ότι η ΕΡΤ κέρδισε πόντους με την άψογη κάλυψη της επίσκεψης Ομπάμα. Τόσο στην ουσία, στη γενική εικόνα, όσο και στις λεπτομέρειές της.

Και φυσικά, κέρδισε τον ανταγωνισμό από όποια ιδιωτικά κανάλια επιχείρησαν να… μπουν στην κούρσα, με τα τελευταία να παραδίδονται, είτε στην ανεπάρκεια της κάλυψης και της ανάλυσης, είτε στα… ψυχικά συμπλέγματα της ιδιοκτησίας τους.

Επειδή λοιπόν ο… κανιβαλισμός σε βάρος της ΕΡΤ είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί, ας έχουν ορισμένοι το σθένος να αναγνωρίσουν τη μεγάλη επιτυχία με την άρτια κάλυψη της επίσκεψης Ομπάμα. Η ΕΡΤ δεν ανήκει σε κόμματα. Το κουπί το τραβούν οι εργαζόμενοι. Λίγος σεβασμός λοιπόν.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος