Η “επιστροφή” του Νίκου Ανδρουλάκη… κονταίνει τον Ανδρέα Λοβέρδο (στη Β’ Αθηνών)

Νίκος Φυλάγγελος
Posted on June 11, 2018, 7:15 am
3 secs

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παραμέτρους των εκλογικών συνδυασμών του Κινήματος Αλλαγής στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αφορά στην “επιστροφή” του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ευρωβουλευτής της… πάλαι ποτέ Ελιάς, και αντίπαλο δέος της Φώφης Γεννηματά σε εσωκομματικό επίπεδο, θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.

Τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, την περιφέρεια που… αναδεικνύει ηγετικές προσωπικότητες.

Η κάθοδος του Νίκου Ανδρουλάκη από τις Βρυξέλλες στη Β’ Αθηνών, αναμένεται να έχει ως πρώτο και βασικό πολιτικό “θύμα” τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο βετεράνος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, με δυο δεκαετίες παρουσίας στον δημόσιο βίο, αρχικά ως πολιτικό “παιδί” του Κώστα Σημίτη, και στη συνέχεια ως “διόσκουρος” του Ευάγγελου Βενιζέλου, έχει υποστεί σημαντική φθορά λόγω της εμπλοκής του ονόματός του στο σκάνδαλο της Novartis, με τον ίδιο να μιλάει για σκευωρία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανήκει στη μειοψηφία εντός του Κινήματος Αλλαγής, που εκτιμά ότι θα πρέπει ο χώρος να… κολλήσει εκ νέου με τη Νέα Δημοκρατία, του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, όπως έκανε στο παρελθόν με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.

Μια στρατηγική επιλογή την οποία, η πλειοψηφία των ηγετικών στελεχών του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί αυτοκαταστροφική, λόγω της αρνητικής εμπειρίας της περιόδου 2012-2015, όταν το ΠΑΣΟΚ συρρικνώθηκε δραματικά, και απειλήθηκε να μείνει εκτός Βουλής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον φρέσκο αέρα που κομίζει, και την άνεσή του να συνομιλεί πολιτικά με το “όλον ΠΑΣΟΚ”, όπως συνήθιζε να λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμάται ότι θα σαρώσει στο πέρασμά του. Και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι ο πρώτος που θα την… πληρώσει εκλογικά.

Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής