Η επιστροφή του “ελέφαντα” (Ομπάμα) στο “δωμάτιο” (των προεκλογικών συγκεντρώσεων)

Μάνος Οικονομίδης
Posted on October 12, 2017, 1:15 pm
2 secs

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

Ίσως, μονάχα ο Μπιλ Κλίντον μπορούσε να συγκριθεί και… σε αυτόν τον τομέα μαζί του. Ο μεγαλύτερος campaigner της εποχής μας, δηλαδή ένας πολιτικός που μπορούσε να προκαλέσει ηλεκτροσόκ στα συγκεντρωμένα πλήθη, και κυρίως, να συγκεντρώσει μεγέθη τύπου… Ανδρέα Παπανδρέου, επιστρέφει ως “ελέφαντας στο δωμάτιο” σε μια προεκλογική μάχη.

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα, δεν άντεξε στον πειρασμό να βοηθήσει έναν φίλο που παλεύει για την πολιτική επιβίωσή του, και έτσι θα σταθεί δίπλα στον Ραλφ Νόρθαμ, στην εξέδρα μιας προεκλογικής ομιλίας στο Ρίτσμοντ.

Ο Νόρθαμ δίνει μάχη για το αξίωμα του Κυβερνήτη της Βιρτζίνια, και η υποψηφιότητά του ξεσήκωσε τα “ιερά τέρατα” του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς απέναντί του έχει τον πολιτικό μηχανισμό του Λευκού Οίκου, και τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δίνει με τη σειρά του μάχη στο πλευρό του Εντ Γκιλέσμπι, από τους Ρεπουμπλικανούς.

 

Εκτός του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα… ξεσκουριάσει, καθώς θα συμμετάσχει μετά από αρκετό καιρό σε προεκλογική συγκέντρωση, και ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ενισχύσει την καμπάνια του Νόρθαμ, το Σάββατο.

 

Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας