Η επιστροφή του… αδιανόητου. “Ψαλιδίστηκε” στο +2% το προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Τραμπ

Μάνος Οικονομίδης
Posted on September 01, 2016, 4:33 pm
Screen Shot 2016-09-01 at 4.16.55 PM

 

[email protected]

Η κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, και ο αέρας… επανάπαυσης που απέκτησε η Χίλαρι Κλίντον μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών, μας έχει αποχαιρετήσει προ πολλού.

Μια σειρά από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν το άνετο προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ να εξανεμίζεται, με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών να επανέρχεται σε θέση ισότιμης διεκδίκησης του Λευκού Οίκου, στην επικείμενη αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Ο προβληματισμός στις τάξεις των Δημοκρατικών είναι έκδηλος, αν και το επιτελείο της άλλοτε Πρώτης Κυρίας και πρώην Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ επιχειρεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, καθώς η ψυχολογία της συγκυρίας δεν δείχνει να είναι με το μέρος της πλέον τοξικής πολιτικού που σεργιανίζει εδώ και δεκαετίες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, και καταγράφει το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ να έχει “ψαλιδιστεί” στο μόλις +2%, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στο +10%. Σήμερα, η Χίλαρι Κλίντον συγκεντρώνει 41% έναντι 39% του Ντόναλντ Τραμπ, με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γκάρι Τζόνσον στο 9%.

Όταν το ερώτημα τίθεται για το δίδυμο Χίλαρι-Τραμπ, η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ διευρύνει το προβάδισμά της στο +6% (48%-42%), κάτι που επιβεβαίωνει ότι ο ανεξάρτητος Γκάρι Τζόνσον στοιχίζει ακριβά στους Δημοκρατικούς, και ενδεχομένως διαδραματίσει μοιραίο ρόλο για τη Χίλαρι Κλίντον, στερώντας της την Προεδρία των ΗΠΑ, όπως έκανε το 1992 ο Ρος Περό, στερώντας την Προεδρία από τον πρεσβύτερο Μπους, και χαρίζοντας τον Λευκό Οίκο στον Μπιλ Κλίντον.

Το “αδιανόητο” μιας Προεδρίας Τραμπ, επιστρέφει καλπάζοντας. Όπως ακριβώς τρόμαζε πάντοτε ως ενδεχόμενο τους στενούς συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα. Εκείνους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την… απέχθεια της αμερικανικής κοινωνίας προς τη Χίλαρι Κλίντον, ακριβώς επειδή την είχαν αξιοποιήσει απέναντί της το 2008.

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας