Η επιστολή που αλλάζει (;) το μέλλον της Αμερικής. Και… βάζει φωτιά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020

Κυριάκος Βελισσάριος
Posted on March 23, 2019, 9:35 am
2 secs

 

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ουίλιαμ Μπαρ ξενύχτησε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, διαβάζοντας… πίσω από τις λέξεις, του πορίσματος που ολοκλήρωσε και κατέθεσε στα χέρια του ο πρώην Διευθυντής του FBI και Ειδικός Σύμβουλος Ρόμπερτ Μιούλερ.

Η έρευνα Μιούλερ για πιθανή “συνωμοσία” του Τραμπ με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016 ολοκληρώθηκε, ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν υποχρεώθηκε τελικά σε συνέντευξη-κατάθεση-ανάκριση, και η Ουάσινγκτον… πήρε φωτιά, αναμένοντας τις επόμενες θεσμικές κινήσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ έστειλε στο Κογκρέσο τη σχετική επιστολή, για τα επόμενα βήματα, ο Λευκός Οίκος επιδεικνύει συγκρατημένο εκνευρισμό και οι Δημοκρατικοί αναμένουν με ενδιαφέρον… γαργαλιστικές λεπτομέρειες.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και η πλειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος δείχνουν να έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να κινήσουν τις διαδικασίες καθαίρεσης του Τραμπ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι, το Οβάλ Γραφείο και οι Ρεπουμπλικανοί δεν εγκλωβίζονται σε συνθήκες ομηρίας.

Το μέλλον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλάζει. Μένει να αποδειχτεί… πόσο.

Κυριάκος Βελισσάριος
Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής