Η επικοινωνιακή επιστράτευση της Μπέτυς Μπαζιάνα

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on January 04, 2018, 1:00 pm
1 sec

 

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η συνέντευξη της Μπέτυς Μπαζιάνα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, σχεδόν με το ξεκίνημα της νέας σεζόν, προκάλεσε συζητήσεις και σχόλια.

Ήταν επόμενο και αναμενόμενο. Σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια, η σύζυγος του εκάστοτε Πρωθυπουργού της χώρας, δεν είχε τοποθετηθεί δημοσίως, κατά τη διάρκεια της θεσμικής θητείας του συζύγου της. Αν εξαιρέσει κανείς τη Μαρίκα Μητσοτάκη, οι επόμενες το απέφυγαν. Η Δάφνη Σημίτη, η Νατάσα Καραμανλή, η Άντα Παπανδρέου, η Γεωργία Σαμαρά, προτίμησαν να απέχουν από τη δημόσια συζήτηση. Παρόλο που, ειδικά η Νατάσα Καραμανλή, ήταν εξαιρετικά δημοφιλής, και με την παρουσία της προσέθετε πρόσθετους πόντους στον Κώστα Καραμανλή.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα… γύρισε σελίδα. Εν πολλοίς αναμενόμενο, καθώς υπηρετεί έτσι αρτιότερα το παρεμβατικό προφίλ που τη συνοδεύει, δίπλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως ξεχωριστή προσωπικότητα.

Στην κοσμοθεωρία της Αριστεράς, μια τέτοια δημόσια παρέμβαση είναι απολύτως συμβατή και συμβιωτική. Πολύ περισσότερο, όταν προσθέτει στον Αλέξη Τσίπρα, και δεν αφαιρεί.

Η Μπέτυ Μπαζιάνα έχει τις δικές της αυτόνομες ρίζες στον πολιτικό χώρο του οποίου ηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει άποψη, και η επκοινωνιακή επιστράτευσή της δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει όλα τα όπλα του στη σκακιέρα της πολιτικής στρατηγικής, επιδιώκοντας να μειώσει περαιτέρω τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, και να διεκδικήσει, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και η συγκυρία, μια ολική πολιτική ανατροπή, στο δρόμο για τις κάλπες.

“Ο Τσίπρας δεν πρόδωσε, δεν εξαπάτησε, δεν είπε ψέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά όχι την εξουσία”, σημειώνει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της η Μπέτυ Μπαζιάνα. Δυο αποστροφές που, εν πολλοίς συνοψίζουν το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής