Η επίσκεψη Μοσκοβισί, στη σκιά της αλλαγής ατζέντας από τον Τσίπρα

Υστερόγραφα Team
Posted on July 18, 2016, 7:07 am
0 secs
Screen Shot 2016-07-18 at 7.05.25 AM

Η επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα, και οι συναντήσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έρχονται σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής για την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας είναι από τους σταθερούς συμμάχους της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης των τελευταίων ετών, και από τους ένθερμους υποστηρικτές της αλληλεγγύης προς τη χώρα μας, από την πλευρά των Βρυξελλών.

Με συνεπή, δημόσια ρητορική, έχει επισημάνει την ανάγκη να στηριχτεί στην Ελλάδα, ενώ στη δεδομένη χρονική συγκυρία έρχεται να επισημάνει την αναγκιαότητα να κλείσουν άμεσα και οι τελευταίες εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης, ώστε στη συνέχεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το πετυχημένο κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης, ιδανικά εντός του Οκτωβρίου.

Όλα αυτά βέβαια, στη σκιά της αλλαγής ατζέντας που επιχειρεί και έχει ήδη πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας, με την ανάδειξη θεμάτων όπων ο εκλογικός νόμος, η Αναθεώρηση του Συντάγματος και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, που διευκόλυναν την κυβέρνηση να πάρει ανάσες, στο περιθώριο του φορολογικού… εφιάλτη που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι