Η εξομολόγηση της “χαμένης ευκαιρίας”. Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέλαβε την ευθύνη για την… τραγωδία Τραμπ

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on June 29, 2018, 8:59 pm
1 sec

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Παραμένει συναρπαστικός, ακόμη και με τις ατελειές του.

Ίσως επειδή τις αναγνωρίζει, τις αποδέχεται και… απολογείται.

Ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα μίλησε την Πέμπτη, για πρώτη φορά μετά από μήνες, σε κοινό χορηγών των Δημοκρατικών, αλλά και στελεχών του κόμματος.

Φυσικά, όλοι τον… παρότρυναν να βρει έναν τρόπο να επιστρέψει στην πολιτική, κάτι που είναι συνταγματικά αδύνατο αναφορικά με την Προεδρία των ΗΠΑ.

Η ουσία ωστόσο βρίσκεται αλλού.

Η νοσταλγία για τη “χαμένη ευκαιρία” της Προεδρίας Ομπάμα, αντικατοπτρίζεται στην αδυναμία του Δημοκρατικού Κόμματος να γκρεμίσει τον Ντόναλντ Τραμπ από την εξουσία.

Παρά την εμφανή υστέρηση του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου, να αγκαλιάσει και να ενώσει ολόκληρη την αμερικανική κοινωνία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, άκουσε τη γκρίνια των Δημοκρατικών, συμφώνησε και… απολογήθηκε.

Παραδέχτηκε ότι, οι ατέλειες της δικής του θητείας άνοιξαν το δρόμο για την… ιστορική τραγωδία την οποία βιώνουν σήμερα, η Αμερική και ο πλανήτης, με τον Ντόναλντ Τραμπ να στρογγυλοκάθεται στο Οβάλ Γραφείο.

Τρόλαρε τον Τραμπ, αποκαλύπτοντας ότι, του προτείνε να… μετονομάσει το Obamacare, και να πάρει ο ίδιος τα εύσημα, αντί να το καταργήσει.

Προέτρεψε τους Δημοκρατικούς να ξαναγίνουν το κόμμα της ελπίδας, αντί να περιορίζονται στη διαμαρτυρία και την αντίδραση κατά του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου.

Και μίλησε, όπως συνηθίζει, στην καρδιά του μέλλοντος.

“Δεν πρέπει να υποκύψουμε στον φόβο”…

Φτάνει βέβαια, να υπάρχει το ισοδύναμο της ελπίδας.

Που λείπει.

Όπως λείπει και ο ίδιος…

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος