Η εξαγορά του “Ε” από τον Σαββίδη μπλοκάρει την επαναλειτουργία του Mega

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on August 08, 2017, 11:29 am
3 secs

 

Η επιθετική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να δρομολογήσει την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού “Ε”, αναμένεται να έχει άμεση επίδραση στις προοπτικές επαναλειτουργίας του Mega. Με το μέλλον να προβάλλει κάθε άλλο παρά ευοίωνο για το πάλαι ποτέ Μεγάλο Κανάλι.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, είχε εξαρχής εκδηλώσει την επιθυμία να πατήσει πόδι στον χώρο της τηλεόρασης, και από την πρώτη στιγμή είχε στοχεύσει στο Mega. Η ήττα του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον πλειστηριασμό για τον ΔΟΛ, ακύρωσε εν πολλοίς την προοπτική αυτή.

Σήμερα, η πλευρά Βαρδινογιάννη και εκείνη του Μαρινάκη φέρονται να έχουν τον πρώτο λόγο στο Μεγάλο Κανάλι, με τον Ιβάν Σαββίδη σε τρίτο πλάνο, από τη στιγμή που οι μετοχές Μπόμπολα παραμένουν ανενεργές.

Με δεδομένο το ότι οι Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης και Σαββίδης δεν δείχνουν διάθεση να βρουν κοινούς τόπους, όπως συνέβαινε στο παρελθόν μεταξύ Βαρδινογιάννη, Λαμπράκη (ή Ψυχάρη) και Μπόμπολα, οι προοπτικές επαναλειτουργίας του Mega ήταν εξ αντικειμένου μικρές.

Τώρα που ο Ιβάν Σαββίδης αποκτά άλλο, ανεξάρτητο και αυτόνομο πάτημα στα τηλεοπτικά ΜΜΕ, με την εξαγορά του “Ε”, είναι εύλογο να συμπεράνει κανείς ότι… δεν καίγεται πλέον για το Mega, όσο οι ισορροπίες με Βαρδινογιάννη-Μαρινάκη είναι εις βάρος του.

Το μέλλον βεβαίως είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, τα σύννεφα ωστόσο που εδώ και έναν χρόνο έχουν μαζευτεί πάνω από το Mega, κάθε άλλο παρά φαίνεται πιθανό να απομακρυνθούν.

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής