Η εμφάνιση Καραμανλή στα βραβεία του ΕΒΕΑ, και… το ταξίδι της μνήμης

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 12, 2017, 3:51 pm
0 secs

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Είναι ο μόνος πρώην πρωθυπουργός της τελευταίας 20ετίας που δεν εισπράττει το… ανάθεμα της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο Κώστας Καραμανλής, είπε στους Έλληνες όλη την αλήθεια, στις βουλευτικές εκλογές του 2009, η πλειοψηφία της κοινωνίας ωστόσο επέλεξε το “λεφτά υπάρχουν”, του Γιώργου Παπανδρέου.

Με τα γνωστά, τραγικά αποτελέσματα, συνολικά για τη χώρα, η οποία βιώνει έκτοτε την εθνική δυστυχία των Μνημονίων, όσο και για την Κεντροδεξιά, που μετά την αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία της, συρρικνώθηκε σε εξαιρετικά χαμηλό κοινωνικό και εκλογικό ακροατήριο.

Ο Κώστας Καραμανλής, πολιτικός της μετριοπάθειας και της συνέπειας, επέλεξε έκτοτε να μην παρεμβαίνει στη δημόσια σφαίρα. Και να κάνει, με μέτρο, δημόσιες εμφανίσεις. Ακόμη κι έτσι ωστόσο, η εμφάνισή του στα βραβεία επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ, το βράδυ της Τετάρτης, δίπλα στον Κωνσταντίνο Μίχαλο, προκάλεσε συζητήσεις.

Κυρίως, ξύπνησε μνήμες. Για μια εποχή όπου η Ελλάδα δεν είχε απωλέσει την εθνική αυτοδιάθεσή της. Μια εποχή κατά την οποία, οι Έλληνες δεν αναζητούσαν τον… “κανένα”, για να τους κυβερνήσει.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής