Η Ελλάδα χρειάζεται έναν… κανονικό ΣΕΒ. Όχι… του βουνού

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on January 05, 2017, 8:34 am

Την ανακοίνωση του ΣΕΒ τη διαβάσαμε και την ακούσαμε όλοι… Άφωνοι. Με την απορία να έχει διπλή αφετηρία: Υπάρχει ΣΕΒ; Και αν υπάρχει, πού είναι ο… κανονικός; Γιατί σίγουρα, ο συγκεκριμένος ΣΕΒ είναι κάποιος άλλος. Κάτι διαφορετικό. Του… βουνού, όπως κάποτε, μετά τον Εμφύλιο, η Αριστερά είχε φτιάξει τη δική της “κυβέρνηση”.

Οι Έλληνες βιομήχανοι χρησιμοποιούν ρητορική… αντιμνημονιακής διάθεσης, που θα έκανε ακόμη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να… κοκκινίσει, απ’ την άλλη ωστόσο διατυπώνουν και θέσεις που…. μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα προσυπέγραψε.

Οξύμωρο; Το απόλυτο οξύμωρο. Που ίσως να εξηγείται από το γεγονός ότι η σημερινή ηγεσία του ΣΕΒ στερείται επαφής με την κοινωνική πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες, ενώ έχει χάσει και την ιστορική συνέχειά της, σε σχέση με το παρελθόν, και τον ρόλο του ΣΕΒ στη διαμόρφωση των εξελίξεων σε τούτο τον… μάταιο τόπο.

Ίσως τελικά η χαμηλή πτήση του ΣΕΒ, και η αδυναμία του να συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και στην έξοδο της χώρας από την κρίση, να εξηγεί και ένα μεγάλο μέρος της ίδιας της κρίσης. Στο σκέλος της ανυπαρξίας πραγματικού επιχειρείν στη χώρα. Με τη λεγόμενη ιδιωτική οικονομία να είναι σκανδαλιστικά κρατικοδίαιτη, και με πλήρη απουσία οράματος και φιλοδοξίας για το κοινό καλό.

Πέραν όλων των άλλων, έχουμε και τους βιομήχανους που μας αξίζουν, τελικά.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος