Η Ελίζα Βόζεμπεργκ γράφει στα “Υστερόγραφα”: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη (στη ΔΕΘ)

Υστερόγραφα Team
Posted on September 21, 2016, 12:47 pm

 

screen-shot-2016-09-21-at-12-43-42-pm 

 

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

 

Πριν δύο χρόνια από το βήμα της ΔΕΘ ο τότε “αυριανός πρωθυπουργός” είχε υποσχεθεί στους πάντες τα πάντα…

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, επιστροφή 13ης σύνταξης, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατώτατο μισθό 751 ευρώ, 300.000 νέες θέσεις εργασίας, “σεισάχθεια” για τους δανειολήπτες και πλήθος άλλων ανεκδιήγητων και απατηλών υποσχέσεων συνολικού δημοσιονομικού κόστους 12 δις ευρώ.

Βέβαια στο εύλογο και επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων “που θα βρείτε τα χρήματα για όλες αυτές τις παροχές;”, ουδέποτε απάντησε…

Στη συνέχεια, όχι μόνο δεν εφάρμοσε τίποτε από τα παραπάνω, αλλά φόρτωσε στους Έλληνες ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, βύθισε τη χώρα στην ύφεση, έκλεισε τις τράπεζες, έκοψε μισθούς και συντάξεις, οδήγησε στη φυγή και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, θέσπισε ως δαμόκλειο σπάθη τον κόφτη, εκχώρησε μέσω του υπερταμείου τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και προκάλεσε ζημιά στην οικονομία ύψους 100 δις ευρώ.

Μάλιστα παραμένει αμετανόητος, αφού από το ίδιο βήμα εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να ψεύδεται, όταν για παράδειγμα ισχυρίζεται ότι το 90% των συνταξιούχων δεν έχει υποστεί περικοπές, αλλά και να προκαλεί την κοινωνία όταν απευθύνεται με αυταρχισμό και αλαζονεία σε εργαζόμενους, οι οποίοι εξαιτίας του σε δύο μήνες θα μείνουν στο δρόμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ως βασικό του όπλο φέτος στη ΔΕΘ είχε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Μία νομικά και ηθικά διάτρητη διαδικασία που αγνόησε επιδεικτικά το ΣτΕ, έθιξε τον πλουραλισμό, παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί ελεύθερου ανταγωνισμού και απέφυγε τον εκ των προτέρων έλεγχο πόθεν έσχες, ο οποίος θα είχε αποκαλύψει εγκαίρως το σκάνδαλο με τα μυθώδους αξίας ξένα βοσκοτόπια συγκεκριμένου υποψηφίου.

Όμως το περασμένο Σάββατο οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος…

Γιατί αυτή τη φορά ο αυριανός πρωθυπουργός παρουσίασε ένα ρεαλιστικό, αναλυτικό και πλήρως κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα, μακριά από ψεύτικες υποσχέσεις και παλαιοκομματικού τύπου παροχολογίες.

Έδειξε το δρόμο για την έξοδο από την κρίση μέσα από νοικοκύρεμα του κράτους, στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, καταπολέμηση σπατάλης και ελαφρύνσεις στη φορολογία με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων.

Γιατί η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία αποτελούν τη μοναδική ασφαλή οδό για να ανοίξουν δουλειές, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη.

Βέβαια και το νέο μυθιστόρημα του κ. Τσίπρα έχει …δράκο! «Δίκαιη ανάπτυξη»…

Όμως τις επενδύσεις και την ανάπτυξη μπορούν να τις φέρουν μόνο αυτοί που τις πιστεύουν και όχι αυτοί που δεν έφεραν ούτε μία νέα επένδυση, αλλά υπογράφουν θρηνώντας μόνο ό, τι βρήκαν έτοιμο από τους προηγούμενους, επειδή διακατέχονται από παρωχημένες αριστερίστικες ιδεοληψίες.

Το συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει από την παρουσία των δύο πολιτικών στη ΔΕΘ είναι ότι η χώρα επιτέλους αλλάζει σκοπό, καθώς τα ενορχηστρωμένα ψέματα του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης του Αλέξη Τσίπρα, έδωσαν τη θέση τους στη Συμφωνία Αλήθειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πράγματι ήταν δύο ξένοι στην ίδια πόλη…

 

 

 

 

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι