Η εκπομπή “Δέκα στην Ενημέρωση” έδωσε πόντους στην ΕΡΤ

Φρίξος Παλαιολόγος
Posted on July 14, 2017, 1:51 pm
1 sec

Η εκπομπή της ΕΡΤ “Δέκα στην Ενημέρωση” έριξε αυλαία την Παρασκευή, οι συνελεστές της ωστόσο είχαν την ικανοποίηση ότι, καθόλη τη διάρκεια της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, προσέθεσαν ένα λιθαράκι στο να κερδίσει η κρατική τηλεόραση ωφέλιμο χώρο στην πρωινή ζώνη.

Μια ομάδα κρούσης που “έδεσε” καλά, με τον Χρήστο Παγώνη…μόνιμο, και δίπλα του να εναλλάσονται ως συμπαρουσιαστές καθόλη τη διάρκεια της περιόδου οι Θάνος Σιαφάκας, Νίκος Αγγελίδης, Κώστας Λασκαράτος, Νίνα Κασιμάτη και Μάριον Μιχελιδάκη, και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές, δημοσιογράφους και τεχνικούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Αρχισυντάκτης της εκπομπής ήταν η Έφη Ζέρβα, σκηνοθέτης ο Γιώργος Σταμούλης, διευθύντρια παραγωγής η Βάσω Φούρλα, ενώ τη δημοσιογραφική ομάδα συγκρότησαν οι Λία Ταρούση, Αννίτα Πασχαλινού, Αντριάννα Μπίνη, Ρούλα Κρικώνη.

Το επιτελείο της εκπομπής κατάφερε να συνθέσει ένα αξιοπρεπές τηλεοπτικό προϊόν, με γρήγορη εναλλαγή θεμάτων, πολιτικές αναλύσεις, χρηστικά θέματα για την οικονομία και ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, ειδήσεις από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, και πλεόνασμα δόσεων εναλλακτικών θεμάτων, από τον Πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις τέχνες και τα γράμματα.

Η εκπομπή εστίασε ακόμη σε συνδέσεις με κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ ανέδειξε και θέματα της Ομογένειας, φωτίζοντας έτσι το θετικό πρόσωπο του Ελληνισμού, σε μια εποχή εθνικής κατάθλιψης, λόγω της διαρκούς κρίσης.

Σε μια ζώνη προχωρημένου ανταγωνισμού, όπως είναι το δίωρο 10.00-12.00, η εκπομπή “Δέκα στην Ενημέρωση” έδωσε πόντους στην ΕΡΤ, επιτρέποντας στην κρατική τηλεόραση να διεκδικήσει τον δικό της χώρο.

 

Φρίξος Παλαιολόγος
Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής