Η δύσκολη βραδιά του Μάρτιν Σουλτς: “Ο Μεγάλος Συνασπισμός τελείωσε. Θα είμαι παρών…”

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on September 24, 2017, 7:40 pm
2 secs

 

Μια εξαιρετικά δύσκολη βραδιά… Ο Μάρτιν Σουλτς αντίκρισε με χαμόγελο τα στελέχη του SPD, και μέσω της κάμερας τη γερμανική κοινωνία, είναι όμως αλήθεια ότι η πικρία του για την ιστορική συντριβή των Σοσιαλδημοκρατών ήταν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμη.

Ο πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα του SPD σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, και ήταν υποψήφιος για την Καγκελαρία, επιχείρησε μια αναδρομή των προωθητικών ενεργειών του κόμματός του, και επεσήμανε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία για τους συμπατριώτες του.

Ο Μάρτιν Σουλτς εμφανίστηκε σοκαρισμένος από το ιστορικά υψηλό ποσοστό της ακροδεξιάς, που έφτασε να είναι τρίτο κόμμα, και προανήγγειλε ότι, τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ζωηρός διάλογος στο εσωτερικό του κόμματος, προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο προφίλ του SPD.

Δεν έδειξε ωστόσο διάθεση να παραιτηθεί ή να αποχωρήσει, αλλά αντιθέτως δηλώνει παρών στις εξελίξεις και στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας.

“Ο Μεγάλος Συνασπισμός τελείωσε”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του, αναφορικά με το πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις εφεξής.

“Εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση”, πρόσθεσε.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος