Η Δούρου ενίσχυσε την πολιτική στρατηγική Τσίπρα, και ακύρωσε τους… μίζερους

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 15, 2016, 7:00 pm
screen-shot-2016-10-15-at-6-58-23-pm

Η παρέμβαση της Ρένας Δούρου στις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από εκείνες που συζητήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη. Λογικό και αναμενόμενο, από τη στιγμή που η σημερινή Περιφερειάρχης Αττικής είναι το “επόμενο μεγάλο προϊόν” του πολιτικού οργανισμού της Αριστεράς.

Στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε έχουν βρει έναν κώδικα πολιτικής ισορροπίας και ρεαλισμού όλα αυτά τα χρόνια, η Ρένα Δούρου απευθύνθηκε στην καρδιά της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και, την ίδια στιγμή έδειξε την ανάγκη να μην περιχαρακωθεί η σημερινή κεντρική πολιτική δύναμη του χώρου της Κεντροαριστεράς, ώστε να εδραιώσει περαιτέρω τα πατήματά της στην κοινωνία. Και να μην είναι έτσι… μιας χρήσης.

Παράλληλα, όσα είπε η Ρένα Δούρου θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και ως… ξεχαρβάλωμα των μίζερων και όσων γκρινιάζουν. Δηλαδή, μεταξύ άλλων και της ομάδας των “53”.

Σε κάθε περίπτωση, η Περιφερειάρχης Αττικής ενίσχυσε με την παρέμβασή της την πολιτική ρητορική και τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα. Που ήταν και το κεντρικό ζητούμενο, στη δεδομένη πολιτική συγκυρία.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος