
Του Κυριάκου Βελισσάριου
Είναι σύνηθες για τους πολιτικούς να… υποκύπτουν στη γοητεία της διαφορετικής ερμηνείας της πραγματικότητας ή ακόμη και της ανάμνησης γεγονότων, με τρόπο που να τους διευκολύνει.
Όταν πολιτικός είναι η Χίλαρι Κλίντον, η σχετική συνήθεια… πολλαπλασιάζεται.
Σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα για την οκταετία του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο αναφέρεται στην επιχείρηση για την εκτέλεση του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν, μεσάνυχτα 1ης, ξημερώματα 2 Μαϊου του 2011.
Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο, η Χίλαρι Κλίντον είχε εκφράσει ενστάσεις και δισταγμούς για την όλη επιχείρηση, όπως και ο Αμερικανός τότε Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Η ίδια η άλλοτε Πρώτη Κυρία, πρώην Υπουργός Εξωτερικών και πάλαι ποτέ Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης ωστόσο, έχει παρουσιάσει δημοσίως μια διαφορετική εκδοχή της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι… ενθάρρυνε τον Μπαράκ Ομπάμα να προχωρήσει στην εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Σήμερα, που οι σχετικές αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η χλεύη για τη Χίλαρι Κλίντον περισσεύει.