Η Διαμαντοπούλου… σκανδαλίζει την κοινή λογική. Και την (πολιτική) μνήμη

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on February 13, 2017, 6:55 pm

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανήκει σε εκείνους που ένα ολόκληρο πολιτικό-οικονομικό σύστημα προσπάθησε, και εν πολλοίς κατάφερε να επιβάλλει επί σειρά πολλών ετών στη δημόσια σφαίρα ως “πεφωτισμένους”.

Στέλεχος με μακρά διαδρομή στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου σε εκείνη του Κώστα Σημίτη, και αργότερα του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν δείχνει διατεθειμένη να… παραμερίσει.

Στο περιθώριο του… σκανδαλισμού που προκαλούν οι φήμες ότι θα μπορούσε να βρεθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας αλλεργία στην ιστορική πολιτική μνήμη της Κεντροδεξιάς, η Άννα Διαμαντοπούλου επιχειρεί, μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη, να διαμορφώσουν μια αυτόνομη πολιτική πρόταση. Αδυνατώντας προφανώς να κατανοήσουν ότι η ελληνική κοινωνία κουράστηκε να τους ανταμωνεί σε ρόλους… αέναων σωτήρων, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αποτελούν κεντρικούς πρωταγωνιστές και… αιτίες της βαθιάς κρίσης την οποία διέρχεται τα τελευταία χρόνια η πατρίδα μας.

Σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ3, η Άννα Διαμαντοπούλου… σκανδάλισε και πάλι την κοινή λογική. Και την πολιτική μνήμη. Προσπάθησε να προσπεράσει τις ιστορικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στο “μεγάλο κακό” που έχει βρει την Ελλάδα από τη στιγμή που, ο τελευταίος των Παπανδρέου υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο. Και επιχείρησε να εμφανίσει, μεταξύ άλλων, ως “προσωπικές πινελιές” της, τη… διαφημιστική καμπάνια ανά την Ελλάδα για τον ασφαλιστικό νόμο Γιαννίτση, και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Ο νόμος Γιαννίτση… έπεσε σε τοίχο. Προφανώς λοιπόν η διαφημιστική καμπάνια του δεν είχε αποτελέσματα. Όσο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το “επιδερμικό” πέρασμα της Άννας Διαμαντοπούλου από τον εκπαιδευτικό χώρο, μόνο που… δεν διδάσκεται ως μεταπτυχιακό για την πολιτική υστέρηση οράματος και αποτελεσμάτων.

Ποιός θα ξεχάσει άλλωστε ότι δημιούργησε έναν νόμο-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που άφησε ανεφάρμοστο, και ανάγκασε την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να δώσει σκληρές μάχες για την υλοποίησή του, με πληθυντικό κόστος;

Σε αυτή τη χώρα βέβαια… έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, γι’ αυτό και ο καθένας περιφέρει τις προσωπικές αφηγήσεις του ως ‘αλήθειες”. Αντί για… μύθους.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος