Η “Διακήρυξη” Τσίπρα κατά νεοφιλελεύθερων και… yes-men

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 24, 2017, 8:15 am
1 sec

Η προγραμματισμένη ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα μια καλή ευκαιρία να υψώσει τους τόνους για την Ελλάδα. Αναλύοντας το μέλλον της Ευρώπης, και το πώς μπορεί η χώρα μας να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στο σενάριο του μέλλοντος. Και, την ίδια στιγμή, δείχνοντας πολιτικές δυνάμεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, και. επιχειρώντας να συγκρίνει το δικό τους σενάριο, με εκείνο μιας Αριστεράς αλληλυεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τον νεοφιλελευθερισμό που καταβροχθίζει την Ευρώπη. Και επιχείρησε να τον βάλει στο ίδιο ράφι με την απειλή της Ακροδεξιάς. Μίλησε για τις μάχες που κλήθηκε να δώσει η δική του κυβέρνηση, στο όνομα και της Αριστεράς, προκειμένου να μην καταρρεύσει η Ελλάδα.

Και φυσικά, έστειλε σαφές μήνυμα για τις πολιτικές δυνάμεις της Αντιπολίτευσης, που του ασκούν σκληρή κριτική, μιλώντας για “yes-men” των δανειστών, στους οποίους ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να παραδοθεί ο ελληνικός λαός.

Υπό μια έννοια, ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε ένα μεγάλο μέρος της ρητορικής που θα αρθρώσει στις εκλογές. Όποτε αποφασίσει να τις κάνει.

 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής