Η “δημοσιογραφία” της πλάκας, που… πέθανε τον Νίκο Κατσαρό

Δέσποινα Βενέδικτου
Posted on May 31, 2018, 11:58 pm
1 sec

 

Της Δέσποινας Βενέδικτου

 

Η σκανδαλώδης υποβάθμιση της ποιότητας και της αισθητικής της δημοσιογραφίας στα χρόνια του διαδικτύου, έζησε… μεγάλες στιγμές το απόγευμα της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Κατσαρού, οδήγησε “φερόμενους ως δημοσιογράφους”, να αναρτήσουν τη σχετική είδηση, με τη φωτογραφία του γνωστού αθλητικογράφου… Νίκου Κατσαρού.

Ο οποίος βεβαίως χαίρει άκρας υγείας, είδε ωστόσο τη φωτογραφία του να κυριαρχεί στη σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Ένα εξόχως χαρακτηριστικό παράδειγμα του ξεπεσμού του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στα χρόνια του διαδικτύου. Εκεί όπου, μπορεί ο καθένας να κάνει τη γκάφα και το λάθος του, και στη συνέχεια να τη διορθώσει.

Μιας και, ως γνωστόν, μόνο τα γραπτά μένουν. Τα γραπτά στον έντυπο Τύπο. Γιατί στο διαδίκτυο… διορθώνονται εκ των υστέρων.

Σημειωτέον μάλιστα ότι, οι περισσότεροι από όσους “πέθαναν” τον Νίκο Κατσαρό, είχαν σπάσει την προχθεσινή απεργία της ΕΣΗΕΑ, αναρτώντας κανονικά ειδήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προφανώς επειδή δεν αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι τον εαυτό τους ως δημοσιογράφο.

Παρακάτω βλέπετε χαρακτηριστικά παραδείγματα της… συνέπειας των “δημοσιογράφων”, που μετά την κατανόηση της ανατριχιαστικής γκάφας, έσπευσαν να διαγράψουν τις σχετικές αναρτήσεις.

Υπήρξαν βεβαίως και εκείνοι που… δεν πήραν είδηση την γκάφα.

Θλίψη για την παρακμή της δημοσιογραφίας.

 

Δέσποινα Βενέδικτου
Η Δέσποινα Βενέδικτου είναι δημοσιογράφος