Η Δημοκρατία και η κοινή λογική… αναστενάζουν με το θέμα του ΕΣΡ

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on October 31, 2016, 10:19 am
screen-shot-2016-10-31-at-9-16-59-am

Ακόμη μια απόπειρα συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ακόμη μια δοκιμασία, για τη Δημοκρατία αλλά και την… κοινή λογική στη χώρα μας.

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, οχυρώνονται η μια πίσω από τα λάθη και τις αστοχίες της άλλης, με πρακτικό αποτέλεσμα η Ελλάδα να εκπέμπει μια εικόνα τριτοκοσμικής χώρας σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα.

Γιατί, η ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου, εκεί όπου σύμφωνα με την κοινή πεποίθηση των μέσου Έλληνα… έστησε πανηγύρι η διαπλοκή τις τελευταίες δεκαετίες, επείγει. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Αλλά και θέμα κοινής λογικής.

Η κυβέρνηση βιώνει μια στρατηγική πολιτική ήττα, και αναζητεί εναλλακτικές, ενώ η Αντιπολίτευση δυσκολεύεται να κατανοήσει ότι, εφόσον δεν συμπράξει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, θα το βρει μπροστά της αύριο.

Αυτή βεβαίως είναι η Ελλάδα της κρίσης, για να μην ξεχνιόμαστε. Μίζερη και εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που δημιουργεί η ίδια. Στα αδιέξοδα που δημιουργεί ένα πολιτικό προσωπικό κατώτερο των απαιτήσεων και της συγκυρίας.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος