Η δίκη της Λαγκάρντ… διευκολύνει τον Σόιμπλε να “κλειδώσει” τη συμφωνία για την Ελλάδα

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 01, 2016, 8:48 am
0 secs
screen-shot-2016-12-01-at-7-34-31-am

Μια παράμετρος που μάλλον έχει υποτιμηθεί, αναφορικά με τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο θέμα του ελληνικού χρέους, αφορά στη δίκη της Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ, είναι εκείνη που καλείται να συναινέσει, δηλαδή να… υπογράψει ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, χωρίς κάτι τέτοιο να μπορεί να ξεκαθαριστεί άμεσα, με όρους πραγματικής οικονομίας.

Η απουσία της από το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων λοιπόν, το επίμαχο διάστημα μετά τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και ξεκινάει η δίκη για τους… σκελετούς στη ντουλάπα με την υπόθεση του Μπερνάρ Ταπί, από την περίοδο που η ίδια ήταν υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Νικολά Σαρκοζί, διευκολύνει αφόρητα τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να “κλειδώσει” τη συμφωνία για την Ελλάδα.

Με τη Λαγκάρντ να… παρίσταται διακριτικά, και το κύριο βάρος της ευθύνης να το σηκώνει η γραφειοκρατία του Διεθνούς Νομισματικού Στελέχους. Δηλαδή, οι άνθρωποι τους οποίους διορίζει και ελέγχονται από την Ουάσινγκτον.

Μια Ουάσινγκτον, που, για να μην ξεχνιόμαστε, αλλάζει από τα τέλη Ιανουαρίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλαμβάνει τα ηνία της Προεδρίας των ΗΠΑ.

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος