Η Βόζεμπεργκ έθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προ των ευθυνών του, για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς

Υστερόγραφα Team
Posted on April 17, 2018, 10:30 pm
6 secs

 

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προ των ευθυνών του, για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις μετριοπαθείς φωνές στον χώρο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, που έχει καταφέρει πολλές φορές στο παρελθόν να κινητροδοτήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συνολικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην κατεύθυνση της δραστικής παρέμβασης σε μια σειρά από ζητήματα, πρωταγωνίστησε στη σταυροφορία για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς.

Με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ελίζα Βόζεμπεργκ χρησιμοποίησε αυστηρό τόνο, και ζήτησε να υπάρξει άμεση και καθοριστική παρέμβαση από την πλευρά της Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελίζας Βόζεμπεργκ αναγνώρισε και η έτερη ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, με την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter,.

 

 

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν ως εξής:

 

 

“Το στη Σύνοδό του τον περασμένο μήνα ενημερώθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας . Ακολούθως το Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας”

“Στο πλαίσιο αυτό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δέχτηκε πρότασή μου και ευχαριστώ από καρδιάς τους Έλληνες συναδέλφους μου όλων των πολιτικών ομάδων, που βοήθησαν να έρθει το θέμα στην Ολομέλεια του Σώματος”

“Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι Ευρωπαίοι πολίτες και η Ελλάδα κρ.μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Στη χώρα μου σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη απόδειξης της στήριξης, συμπαράστασης κ έμπρακτης αλληλεγγύης της ΕΕ”

“Ζητούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, άμεσα, να υποχρεωθεί η Τουρκία να αποδώσει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς την ελευθερία τους, που έχει παράνομα στερήσει ήδη 48 μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς να τους έχει απαγγείλει καμία κατηγορία.”

 

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι