Η Αχτσιόγλου παίρνει πάνω της την επικοινωνιακή προώθηση του “κοινωνικού πακέτου” Τσίπρα

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on April 29, 2018, 9:00 am
2 secs

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στον απόηχο της επίσκεψης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, αλλά και της… ψύχραιμης υποδοχής του πακέτου Τσακαλώτου από το Eurogroup, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζουν μεθοδικά τα επόμενα βήματά τους.

Πρόθεση του Πρωθυπουργού, που… δεν κρύβεται πλέον, είναι να στήσει κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, μαζί με τις εκλογές για Δημάρχους και Περιφερειάρχες. 

Επιχειρώντας να… μπερδέψει το πολιτικό μήνυμα αλλά και τη διαδρομή εκτόνωσης της ψήφου των πολιτών μπροστά σε τρεις κάλπες, και την ίδια στιγμή να αξιοποιήσει τους 18 μήνες που φαίνεται ότι θα έχει ακόμη στη διάθεσή του, κρατώντας τα κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου, με τη σχετική… ανοχή των εταίρων και δανειστών.

Κεντρικό ρόλο στην πολιτική στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα έχει το πακέτο ισοδύναμων που θα παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία το επόμενο διάστημα, πιθανότατα με σημείο εκκίνησης τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Το “πακέτο Τσίπρα” σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εστιάζει σε μέτρα κοινωνικού αποτυπώματος, με στόχευση και απήχηση στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, και μέχρι και σήμερα, όπως προκύπτει από τα σχετικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, επιλέγουν τη στάση… αναμονής, καθώς διατηρούν αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όσο για το πρόσωπο που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος του “πακέτου Τσίπρα” σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ένα φωτογενές πρόσωπο από τη νεώτερη γενιά, που θέλει να προωθήσει περισσότερο ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς τη φθορά που θα ανέμενε κανείς από την… ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου της.

Η Έφη Αχτσιόγλου κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη, καθώς, στον τομέα των εργασιακών σχέσων και δικαιωμάτων θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να επικεντρώσει την “αντεπίθεσή” της, προκειμένου να δείξει ότι, στη μετά-Μνημονιακή Ελλάδα “αγκαλιάζει” τις κοινωνικές ομάδες που βλέπουν με δυσπιστία την πολιτική ρητορική του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής