Η… ατάκα της χρονιάς από τον Πούτιν: “Προσφέρουμε πολιτικό άσυλο στον Κόμεϊ”

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on June 15, 2017, 3:32 pm
1 sec

Για άλλη μια φορά, ήταν απολαυστικός. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε την ετήσια συνέντευξή του, που κράτησε… ώρες, δέχτηκε εκατοντάδες ερωτήσεις, και με τις απαντήσεις και το συνολικό στήσιμό του, θύμισε πόσο… άνετα αισθάνεται ως ο πιο παρεμβατικός ηγέτης στον πλανήτη σήμερα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε, ως συνήθως, για όλα. Για τη ρωσική στρατηγική δύναμη, για την Κριμαία, για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τους τζιχαντιστές, για τις εξελίξεις στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, φυσικά και κυρίως και για το… μείζον θέμα του νέου status quo με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και τις καταγγελίες για παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν… απολαυστικός. Επιστράτευσε το χιούμορ, ήταν αυστηρός όπου χρειάστηκε, και εννοείται ότι έστειλε πολλαπλά και σύνθετα μηνύματα.

Όσο για την… ατάκα της χρονιάς, αφορούσε τον Τζέιμς Κόμεϊ, Διευθυντή του FBI που απέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, και ο οποίος ισχυρίζεται ότι… θυσιάστηκε για να σταματήσει την έρευνα περί παρέμβασης της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

“Αν χρειαστεί, αν δεχτεί διώξεις, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στον κ. Κόμεϊ πολιτικό άσυλο”, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Και ο πλανήτης… παραδόθηκε στα γέλια.

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος