Η απαγόρευση του Σόιμπλε για το Twitter, ο Άδωνις και ο… Βαρουφάκης

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 24, 2017, 10:00 am
4 secs

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η σχετική είδηση, από τη στιγμή που έγινε γνωστή, ήταν… καταδικασμένη να γίνει viral. Να προκαλέσει χαμόγελα. Και την ίδια στιγμή, να ανοίξει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων συζήτησης, σοβαρών και… λιγότερο σοβαρών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ως Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής πλέον, προειδοποίησε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του γερμανικού λαού στη Μπούντεσταγκ, ότι δεν θα πρέπει  να χρησιμοποιούν το Twitter, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων.

Η επιχειρηματολογία Σόιμπλε εδράζεται στην προδιάθεσή του να βάζει τάξη σε κάθε θέμα με το οποίο ασχολείται. Στη δική του αισθητική άλλωστε, η Βουλή της ισχυρότερης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να αποπνέει σοβαρότητα. Και να πιστεύει τη σοβαρότητα αυτή.

 

Φανταστείτε τώρα να εφαρμοζόταν μια τέτοια απόφαση στην Ελλάδα. Και τη μελαγχολία που θα προκαλούσε στον… Άδωνη Γεωργιάδη, και σε άλλα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας, που αρέσκονται να χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό μέσο, για να προωθούν τις απόψεις τους.

 

 

Απ’ την άλλη, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το… απωθημένο που του προκάλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, όταν μαγνητοφωνούσε τις συνεδριάσεις του Eurogroup. Ο καθένας στη θέση του ισχυρότερου πολιτικού της Ευρώπης θα ήταν έκτοτε… καχύποπτος.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος