Η αναβίωση του ιστορικού… μίσους Τραμπ-Μπους

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on November 05, 2017, 2:10 pm
1 sec

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Την αναβίωση του ιστορικού μίσους Τραμπ-Μπους, βιώσαμε το τελευταίο 48ωρο, με αφορμή άκρως υποτιμητικά σχόλια του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου για τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου, και την αιχμηρή απάντηση του Οβάλ Γραφείου.

Η αρχή έγινε με τον Αμερικανό πρώην Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος γράφει σε βιβλίο ότι στις προεδρικές εκλογές του 2016 ψήφισε τη Χίλαρι Κλίντον, και… στολίζει με απαξιωτικά κοσμητικά χαρακτηριστικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 93χρονος Μπους, που ήταν ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, και έχασε στις εκλογές του 1992 από τον Μπιλ Κλίντον, εκπροσωπεί, μαζί με τον γιο του, Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, Πρόεδρο των ΗΠΑ την οκταετία 2000-2008, μια από τις πιο ιστορικές και ισχυρές πολιτικές οικογένειες της Αμερικής.

Το βιβλίο του μάλιστα έχει τον τίτλο “Οι τελευταίοι Ρεπουμπλικανοί”, θέλοντας να δείξει ότι, το κόμμα που ίδρυσε ο Αβραάμ Λίνκολν, δεν έχει καμία σχέση με αυτό του οποίου ηγείται σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντηση από την πλευρά του Λευκού Οίκου δεν άργησε, με το Οβάλ Γραφείο να αφήνει αιχμές για την υστεροφημία της οικογένειας Μπους, και τα αρνητικά στοιχεία της Προεδρίας τους, που άνοιξαν τον δρόμο σε Δημοκρατικούς, στον Μπιλ Κλίντον το 1992, και στον Μπαράκ Ομπάμα το 2008.

 

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος