Η “άβολη αλήθεια” του Κοττάκη για τη ΝΔ μετά το 2009 και τη στάση της απέναντι στον Κώστα Καραμανλή

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Posted on March 16, 2017, 11:46 am

Την… άβολη αλήθεια για την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια σε εσωκομματικό επίπεδο στη Νέα Δημοκρατία, με όσους επιχείρησαν να “δολοφονήσουν” πολιτικά τον Κώστα Καραμανλή, επισημαίνει ο Μανώλης Κοττάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος, που ξεκαθαρίζει ότι διατυπώνει προσωπικές απόψεις, παίρνει αφορμή από την πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, τη φιλολογία για “περάσματα” του Πάνου Καμμένου στο καραμανλικό στρατόπεδο, και την πάγια απόπειρα αρκετών να εκμεταλλευτούν την πολιτική υπεραξία του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα ο ηγέτης με τη μικρότερη φθορά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πολιτική προσωπικότητα στην Ελλάδα της κρίσης.

Ο Μανώλης Κοττάκης οικοδομεί την κεντρική επιχειρηματολογία του άρθρου του στη διαπίστωση ότι, μετά το 2009, και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η ιστορική παράταξη της Κεντροδεξιάς έπαθε… αφωνία, αναφορικά με τη στήριξη της παρακαταθήκης του Κώστα Καραμανλή, δεν υπερασπίστηκε το έργο του, και αρκετές φορές… φλέρταρε με την ανοχή στην απόπειρα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του συστήματος Σημίτη να τον “εκτελέσουν” πολιτικά.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σύμφωνα με τον Μανώλη Κοττάκη, είναι εύλογο να βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο Πάνος Καμμένος να υπερασπιστεί τον Κώστα Καραμανλή, και να ακούγεται περισσότερο φιλικά από ένα σημαντικό κομμάτι της βάσης της Κεντροδεξιάς, ειδικά από τη στιγμή που στη σημερινή Νέα Δημοκρατία σεργιανίζουν προσωπικότητες με βαριές φορτίσεις και τοξικότητες, από τον χώρο του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και της κυνικά νεοφιλελεύθερης Δράσης, “κηπουροί” των οποίων στα social media κανιβαλίζουν διαρκώς τον Κώστα Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Κοττάκης σημειώνει στο άρθρο του τα εξής:

“Από το 2009 και μετά, σχεδόν κανείς δεν μιλά στη ΝΔ για τον Καραμανλή. Σχεδόν κανείς δεν υπερασπίζεται τον επί δωδεκαετία ηγέτη της. Σχεδόν κανείς δεν ανοίγει το στόμα του να πει μια καλή κουβέντα, όταν ένα γεγονός δικαιώνει την πολιτική του.

Ούτε το γεγονός ότι το στολίδι του Ιδρύματος Νιάρχος φέρει τη δική του υπογραφή, δεν ανέδειξε η παράταξή του.

Απ’ την άλλη, αν τολμήσει κάποιος σαν τον Καμμένο να μιλήσει υπέρ του, τότε πέφτει πανικός και ζητείται να του βάλουμε πιπέρι στο στόμα.

Γιατί σας κάνει εντύπωση, αγαπητοί στη ΝΔ, που παίρνει τον αφρό ο Πάνος; Είστε τόσο απόντες, που αμφιβάλλω αν δικαιούσθε δια να ομιλείτε. Για να μην αρχίσω να σκαλίζω πώς συμπεριφερθήκατε στον Καραμανλή μερικοί υπεράνω πάσης υποψίας στις εσωκομματικές εκλογές”.

Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι επικοινωνιολόγος