Ζαχαριάδης: Εθνική υπόθεση η ρύθμιση του χρέους

Υστερόγραφα Team
Posted on June 01, 2017, 11:50 am
3 secs

 

Πηγή: left.gr

 

Στο δημοσίευμα της Bild μεταξύ άλλων κλήθηκε να απαντήσει ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης το πρωί στον ΑΝΤ1 ενώ αναφέρθηκε στο εθνικό, όπως το χαρακτήρισε, ζήτημα του χρέους

«Πρέπει να προσέχει όποιος κάνει πολιτική με βάση την Bild διότι πολύ πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση  η Bild είχε μία απολύτως εθνικιστική γραμμή στο εσωτερικό της Γερμανίας, απολύτως αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική» είπε επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανακριβές ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί τη δόση για να ασκήσει κάποιου είδους πίεση στους δανειστές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους τόνισε ότι πρόκειται για εθνική υπόθεση. «Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να ρυθμίσει το χρέος» κάτι που δεν έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που το θεωρούσαν βιώσιμο.

Η κυβέρνηση όπως διαβεβαίωσε είναι προσανατολισμένη «στο σενάριο της υλοποίησης της συμφωνίας και όχι του εκτροχιασμού της» μιας και σε ένα χρόνο και τρεις μήνες το μνημονιακό πρόγραμμα και η επιτροπεία, τελειώνουν.

Παρατήρησε δε, ότι «μόνο στο λεξιλόγιο κάποιων μίντια της Ν.Δ. και δυστυχώς του ΚΚΕ μιλάνε για 4ο μνημόνιο, πουθενά στον ευρωπαϊκό τύπο, στους αξιωματούχους της Ε.Ε. ή στο ΔΝΤ. Δε νομίζω ότι μόνο εσείς από όλους βρήκατε εσείς τον όρο και κανένας άλλος; Αν θεωρείτε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μνημόνιο τότε, τι να πω;» είπε απευθυνόμενος κυρίως στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Κανέλλη που ήταν στο πάνελ.

Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι