Εσείς θα εμπιστευόσασταν τον κ. Ρέγκλινγκ να… περάσει τη γιαγιά σας στο απέναντι πεζοδρόμιο;

Νίκος Φυλάγγελος
Posted on August 20, 2018, 1:13 pm
3 secs

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Τον ακους και φλερτάρεις με… αναλγητικά για την οργή.

Φανταστείτε μάλιστα ότι, ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν από τους μετριοπαθείς… βασανιστές της Ελλάδας από την πλευρά των Βρυξελλών, στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων.

Ο Γερμανός υπεύθυνος του EFSF, έκανε από την πλευρά του την αποτίμηση της οκταετίας της “βαθιάς νύχτας”, στην οποία βυθίστηκε η Ελλάδα, εξαιτίας του παραλογισμού των διαδοχικών μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία ξεκίνησαν με τη σχετική πρωτοβουλία και υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου.

Στο πλαίσιο του… μνημοσύνου λοιπόν, επανέλαβε μια διαπίστωση, στην οποία σχεδόν κανείς δεν έχει δώσει τη δραματική διάσταση που της αναλογεί.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στην οδυνηρή περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015, με τις ακρότητες του… διασκεδαστή Βαρουφάκη.

Υποστηρίζοντας ότι, ο άνθρωπος που έκλεισε τις ελληνικές τράπεζες, κατά δική του παραδοχή στη σύζυγό του, “κόστισε μεταξύ 86 και 200 δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Πρακτικά, ο Κλάους Ρέγκλινγκ διευρύνει σοκαριστικά τα όρια του λεγόμενου στατιστικού λάθους. Η απόσταση της εκτίμησής του, αγγίζει τα 114 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και το ερώτημα είναι: Τι έκαναν ο κ. Ρέγκλινγκ και οι υπόλοιποι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, εκτός από το να… απαιτούν αγιογραφίες τους, που τους έβγαζαν από το κάδρο του μοιραίου ρόλου και των ασυγχώρητων ευθυνών τους;

Φυσικά, τίποτα.

Γι’ αυτό και η απορία προκύπτει εύλογα: Σε έναν τόσο επιπόλαιο άνθρωπο, δήθεν τεχνοκράτη, που… έχασε 114 δισεκατομμύρια ευρώ, θα του εμπιστευόσασταν τη γιαγιά σας, για να την περάσει στο απέναντι πεζοδρόμιο;

 

 

Νίκος Φυλάγγελος
Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής