Εμείς… σκοτωνόμαστε για το ΕΣΡ, και η Τουρκία εξοπλίζεται

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on November 02, 2016, 6:30 am
screen-shot-2016-11-02-at-7-33-16-am

Προφανώς και η αποκάλυψη της “Καθημερινής” για το εξοπλιστικό σπριντ της Τουρκίας, που μέχρι το 2018 θα προμηθευτεί επιπλέον 24 μαχητικά F-35, προκαλεί ανησυχία για το μέλλον.

Ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι, την ώρα που ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει επικίνδυνο παιχνίδι, έστω και σε επίπεδο ρητορικής, το ελληνικό πολιτικό σύστημα εξαντλείται σε ασκήσεις… επαναστατικής δυναμικής, με καθημερινό πόλεμο για το θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τη σύνθεση και τη λειτουργία του.

Ίσως πρόκειται για την πλέον χαρακτηριστική περίπτωση χαμηλής πτήσης του σημερινού πολιτικού δυναμικού της χώρας, και φυσικά εξηγεί πλήρως και χωρίς… υποσημειώσεις, γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να σέρνεται στην κρίση, χωρίς ορατή προοπτική εξόδου και ανάκαμψης.

Όπως και δεν είναι τυχαίο ότι, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία μπήκε σε Μνημόνιο, και μετά από 6 χρόνια δεν έχει καταφέρει ακόμη να βγει, ακριβώς λόγω της αδυναμίας του πολιτικού συστήματος να βρει ένα μίνιμουμ συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Οι δικές μας προτεραιότητες είναι διαφορετικές. Το… ΕΣΡ. Και πολλά ακόμη αντίστοιχα χαριτωμένα.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος