Σπ. Πολυχρονόπουλος: Είχε και τα καλά του το δημοψήφισμα. Θυμηθείτε ποιοι… παραιτήθηκαν!

info_697k66by
Posted on July 05, 2016, 3:40 pm
varouf_samaras

Ένας χρόνος μετά το δημοψήφισμα και ο καθένας κάνει τον απολογισμό του. Τι κερδίσαμε; Τι χάσαμε;  Στο λέω σε ξεχάσαμε…

Τα κόμματα  βγάζουν ανακοινώσεις και το καθένα από τη δική του σκοπιά μιλά για νίκες και για ήττες. Του λαού, του συστήματος, των ελίτ, της λιτότητας, των γραφειοκρατών της Ευρώπης και μπλα μπλα μπλα…

Το κοινό αίσθημα από την άλλη μεριά, ομολογουμένως μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χάσαμε, γιατί η πίστη και ο ενθουσιασμός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει… έσβησαν μονομιάς και ένα χρόνο μετά επιστρέψαμε στην απογοήτευση και τη μιζέρια.

Ωστόσο, σε κάθε «επέτειο» καλό είναι να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο. Και εντάξει, δεν μπορεί… Όλο και κάτι θα κερδίσαμε.

Αν το σκεφτείτε, όλο αυτό που ζήσαμε είχε την πλάκα του. Μεγάλες ατάκες, στα social media, χορούς στο Σύνταγμα, γέλιο με τη 17ωρη διαπραγμάτευση, διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ολονυχτίες στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να… βασανίζει τους άυπνους βουλευτές και υπουργούς.

Είχε σόου, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βράδυ της 5ης Ιουλίου και το πρωί της 6ης Ιουλίου, ως συνέπεια του δημοψηφίσματος, ζήσαμε τις παραιτήσεις δύο ανθρώπων, που… ανακούφισαν το κοινό αίσθημα.

«Θύματα» του «όχι» ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που αποχώρησε από την ηγεσία της ΝΔ και ο Γιάνης Βαρουφάκης, που υπέβαλε την παραίτησή του από το ΥΠΟΙΚ.

Είναι δεδομένο πως ένα αίσθημα λύτρωσης ξεχείλισε στην ψυχή των περισσοτέρων Ελλήνων και Ελληνίδων από τις συγκεκριμένες αποχωρήσεις.

Μην θυμόμαστε λοιπόν μόνο τα άσχημα, είχε και τα καλά της η όλη φάση.