Δώστε (επιτέλους) σε έναν δρόμο της Αθήνας το όνομα του Μάριο Ντράγκι

Μαρίκα Λυσιάνθη
Posted on December 08, 2016, 10:03 pm

Η σχετική ιδέα θα έπρεπε πολλού να έχει πέσει στο τραπέζι. Και να βρεθεί, ένας έστω, γενναίος Έλληνας πολιτικός, να κάνει αυτό που αρμόζει. Να δώσει σε έναν δρόμο της Αθήνας το όνομα του Μάριο Ντράγκι.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το… διέπραξε εκ νέου, με την απόφασή του να παρατείνει μέχρι τα τέλη του 2017 το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την επαναγορά ομολόγων. Και μέχρι την άνοιξη, στα ίδια ακριβώς επίπεδα με τα σημερινά.

Αυτό επιβεβαιώνει κάτι που όλοι γνωρίζαμε. Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης περιμένει την Ελλάδα. Και μάλιστα, σε δυο δόσεις. Την απόλυτα προνομιακή για εμάς, μέχρι την άνοιξη, διαφορετικά στο εξίσου θετικό σενάριο στα τέλη του 2017.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιταλός τραπεζίτης επιβεβαιώνει στην πράξη τι σημαίνει στήριξη προς την Ελλάδα. Όχι με καλά λόγια και… χαριτωμένα σχόλια, όπως με τον Πιέρ Μοσκοβισί, για παράδειγμα. Αλλά στην πράξη. Με έργα.

Ο Μάριο Ντράγκι είναι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης που ξεκίνησε το 2010, με τον τελευταίο των Παπανδρέου να υπογράφει την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στα μνημόνια, ο πλέον σταθερός και αποτελεσματικός σύμμαχός μας.

Του αξίζει ένας δρόμος στην Αθήνα. Το λιγότερο…

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Μαρίκα Λυσιάνθη
Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος