Δυο φωτογραφίες, η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Posted on November 23, 2017, 4:38 pm
18 secs

 

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Φυσικά και τα καλύτερα παραμύθια είναι αυτά που ζεις. Και, επίσης φυσικά, ένα παραμύθι που σέβεται τον εαυτό του, έχει ως πρωταγωνίστρια μια πριγκίπισσα, την οποία σώζει ένα ιππότης.

Το παραμύθι αποκτά διαστάσεις μύθου, όταν η πριγκίπισσα είναι η Princess Leia, και ο ιππότης, ο τελευταίος των Ιπποτών Jedi, Luke Skywalker. Και δυο φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από την παραγωγή του Star Wars, ήρθαν να εικονοποιήσουν τη διαδρομή συναισθημάτων μιας ολόκληρης γενιάς. Διόρθωση: Περισσότερων γενεών.

Με αφορμή την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας “The Last Jedi”, στις 15 Δεκεμβρίου, δηλαδή του 8ου Επεισοδίου του “Πολέμου των Άστρων”, η Disney και η Lucasfilm ήρθαν να μας θυμίσουν πόσο άλλαξε η ζωή μας, αυτές τις τέσσερις δεκαετίες. Από την πρώτη ταινία, “A New Hope”, που ήταν το Επεισόδιο 4, μέχρι και την 8η, “The Last Jedi”.

Ο Mark Hamill και η Carrie Fisher, ο Luke Skywalker και η αδελφή του, Princess Leia (Organa), τα δίδυμα του Anakin Skywalker/Darth Vader και της Padme Amidala, σε δυο φωτογραφίες, τότε και σήμερα. Κι αν η πρικίπισσα της καρδιάς όλων, “έφυγε” απρόσμενα τον περσινό Δεκέμβριο, η Δύναμη παραμένει ισχυρή…

Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος