Διαψεύδει ο Φίλης τα περί υποκίνησης από τη ΝΔ σχετικά με το Ωραιόκαστρο

Υστερόγραφα Team
Posted on September 14, 2016, 7:02 pm
filis

Διαψεύδει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τη δήλωση περί υποκίνησης από τη Νέα Δημοκρατία, του συλλόγου γονέων του δημοτικού σχολείου του Ωραιοκάστρου, για την απόφαση να μη δεχθεί προσφυγόπουλα στις τάξεις του.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει ότι από “απροσεξία ή παρανόηση” ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ εμφανίζει τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, να έχει δηλώσει ότι: “Όσοι φωνάζουν για τα προσφυγόπουλα στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στη ΝΔ”.

“Αυτή η φράση δεν ειπώθηκε ποτέ από τον υπουργό στη διάρκεια της συνέντευξής του στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ κ.κ. Λυριτζή-Οικονόμου σήμερα το πρωί”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Παιδείας κάλεσε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να πάρουν θέση για τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο και “επισήμανε το πασίγνωστο γεγονός ότι ο δήμαρχος ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο υπουργός υποστηρίζει ότι είναι η ΝΔ που, επισήμως, ως συντεταγμένο κόμμα, υποκινεί τις τοπικές αντιδράσεις”.

Μάλιστα, “για να αρθεί κάθε παρεξήγηση”, το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, δημοσίευσε το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Φίλη και καλεί τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Συγκεκριμένα, το απόσπασμα έχει ως εξής:

Υπουργός Παιδείας: Επαναλαμβάνω κι έχει σημασία, όλα τα πολιτικά κόμματα- και δεν έχω ακούσει να μιλάνε, μου κάνει εντύπωση αυτή τη στιγμή- και όλοι οι φορείς θα πρέπει να τοποθετούνται και όχι να δείχνουν κατανόηση σε τέτοιου είδους τοπικές μειοψηφικές αντιδράσεις.

Δημοσιογράφος: Μου επιτρέπετε, την απόφαση την λαμβάνει η Πολιτεία δεν μπορεί ο καθένας από μας να κάνει ό,τι θέλει. Για το πώς διαμορφώνεται η εκπαιδευτική κατάσταση και για το πώς σπουδάζουν τα παιδιά μας αποφασίζεται από την Πολιτεία, ούτε οι γονείς, ούτε οι τοπικοί φορείς ούτε οι Σύλλογοι.

Υπουργός Παιδείας: Έχει όμως και σημασία, τα πολιτικά κόμματα που επί παντός επιστητού ανακοινώνουμε κάτι κάθε μέρα, να μιλήσουν και γι’ αυτό, και περιμένω τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, όπως η ΝΔ να πάρει θέση, πολλώ δε μάλλον που ο Δήμαρχος που έχει δημιουργήσει και το πρόβλημα μαζί με μια ομάδα εκεί στο Ωραιόκαστρο, ανήκει και στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ, σε μία τοποθέτηση σαφή.

Σημειώνεται ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, αποφάσισε να μη γίνουν δεκτά προσφυγόπουλα στη σχολική αυτή μονάδα, προκαλώντας, την Τρίτη (13/9), την αντίδραση του κ. Φίλη, ο οποίος έκανε λόγο για “προκατάληψη” και για “μια πολύ μειοψηφική αντίδραση, η οποία δεν αφορά όλους τους γονείς και όλα τα παιδιά, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία των γονιών και των παιδιών”.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι